ΚΟΣΜΟΣ

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Δείτε το πραγματικό δαχτυλίδι

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Δείτε το πραγματικό δαχτυλίδι

Ένα αρχαίο δαχτυλίδι, το οποίο πολλοί θεωρούν ότι ενέπνευσε τον JRR Tolkien για να γράψει το «Χόμπιτ», παρουσιάζεται στο κοινό.


Πρόκειται για ένα δαχτυλίδι των ρωμαϊκών χρόνων, με εγχάραξη στα Λατινικά και στολισμένο με τη μορφή της θεάς Αφροδίτης.

Επί χρόνια ήταν ξεχασμένο, μια νέα έκθεση όμως σε συνεργασία με την «Εταιρεία Τόλκιν» έρχεται να το βγάλει από την αφάνεια.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται στο Χάμσαϊρ της Βρετανίας, διερευνά τις σχέσεις μεταξύ του ρωμαϊκού δαχτυλιδιού και του συγγραφέα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της έκθεσης, το δαχτυλίδι περιβάλλει ο μύθος ενός κλέφτη και μιας κατάρας που ακολουθεί όποιον το έχει στην κατοχή του, μέχρι να επιστρέψει στην εστία του, ένα αρχαίο ορυχείο που είναι γνωστό ως «ο λόφος των νάνων».

Τον μύθο αυτό φέρεται να είχε υπόψη του ο Τόλκιν, όταν έγραφε το «Χόμπιτ». Στα έγκατα του βασιλείου των νάνων, ο συγγραφέας αποκαλύπτει την ύπαρξη του δαχτυλιδιού, που από τα χέρια του Γκόλουμ περνάει στον Φρόντο Μπάγκινς.

Δείτε τη φωτογραφία: