ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Η κατάρρευση της γέφυρας παρέσυρε αυτοκίνητα στο νερό

Βίντεο: Η κατάρρευση της γέφυρας παρέσυρε αυτοκίνητα στο νερό

Στα παγωμένα νερά του ποταμού Σκάτζιτ βρέθηκαν οχήματα και οδηγοί, όταν κατέρρευσε τμήμα γέφυρας αυτοκινητόδρομου τεσσάρων λωρίδων, σε αγροτική περιοχή βορείως του Σιάτλ.


Η κατάρρευση του διαπολιτειακού αυτοκινητόδρομου 5 πάνω από τον ποταμό Σκάτζιτ σημειώθηκε γύρω στις 7 μ.μ. (τοπική ώρα, 05:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) ανάμεσα στις πόλεις Μάουντ Βερμόν και Μπέρλινγκτον, 90 χλμ. βορείως του Σιάτλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολιτείας Μαρκ Φράνσις.

Τρεις άνθρωποι διασώθηκαν τραυματισμένοι από το νερό, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστή η σοβαρότητα των τραυματισμών τους.

Η αιτία της κατάρρευσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί το 1955, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιδιωτικής Εθνικής Βάσης Δεδομένων για τις Γέφυρες. Ο αυτοκινητόδρομος και η γέφυρα είναι ο κύριος οδικός άξονας ανάμεσα στο Σιάτλ και το Βανκούβερ του Καναδά.

Η κατάρρευση σημειώνεται σχεδόν έξι χρόνια αφότου μια άλλη γέφυρα κατέρρευσε και δημιούργησε ανησυχίες για ελαττωματικές υποδομές στις ΗΠΑ. Η κατάρρευση αυτή, τον Αύγουστο του 2007, της γέφυρας I-35W στον ποταμό Μισισιπή κατά τη βραδινή ώρα αιχμής είχε στοιχίσει τη ζωή σε 13 ανθρώπους ενώ 145 είχαν τραυματισθεί. Στην έρευνα που ακολούθησε, οι αρχές διαπίστωσαν πως δώδεκα χαλύβδινα υποστηρίγματα, τα οποία πιστεύεται ότι προκάλεσαν την καταστροφή, ήταν μικρότερα σε μέγεθος από τις προδιαγραφές και μια επιθεώρηση ρουτίνας δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει το πρόβλημα.

Δείτε το βίντεο: