ΚΟΣΜΟΣ

Νόαμ Τσόμσκι: Από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές της τουρκικής ιστορίας

Νόαμ Τσόμσκι: Από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές της τουρκικής ιστορίας

Ο γνωστός για τις ειλικρινείς τοποθετήσεις του Αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος και γλωσσολόγος, Νόαμ Τσόμσκι, καταδίκασε τη βάρβαρη καταστολή της τουρκικής αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Σε γραπτή του δήλωση που δημοσίευσε η Χουριέτ είπε πως πρόκειται για «τις πιο ντροπιαστικές στιγμές της τουρκικής ιστορίας»,.

«Τα όσα γίνονται γνωστά τα τελευταία 24ωρα παραπέμπουν σε ορισμένες από τις ντροπιαστικές στιγμές της τουρκικής ιστορίας που έμοιαζαν να αποτελούν υπόθεση του παρελθόντος μετά την πρόοδο που είχε σημειωθεί κατά τα προηγούμενα έτη και την οποία χαιρετίσαμε και επαινέσαμε όσοι επιθυμούμε το καλύτερο για την Τουρκία και τον λαό της», έγραψε μεταξύ άλλων, ο Νόαμ Τσόμσκι.

Ο Αμερικανός καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) τόνισε, ότι «ενώνει τη φωνή του με την Διεθνή Αμνηστία και άλλους που υπερασπίζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και να καταδικάσει τα βίαια μέτρα των κρατικών αρχών εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης».