ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανός κομάντο... έκανε αλλαγή φύλου!

Αμερικανός κομάντο... έκανε αλλαγή φύλου!

Επί είκοσι χρόνια υπηρετούσε σε ένα από τα πλέον σκληροτράχηλα σώματα του αμερικανικού στρατού.

Οταν ο Κρις Μπεκ συνταξιοδοτήθηκε από την επίλεκτη μονάδα των SEAL, έξι μήνες πριν από την επιδρομή τους εναντίον του Μπιν Λάντεν, αποφάσισε μαζί με τον στρατό να αφήσει πίσω του και το αρρενωπό κομμάτι του εαυτού του, προχωρώντας σε αλλαγή φύλου.

Ως Κρίστεν Μπεκ πλέον περιγράφει μέσα από το βιβλίο της που μόλις κυκλοφόρησε την πολύχρονη διαδικασία της μετάβασής της από στρατιώτης ενός εκ των ελίτ σωμάτων στρατού παγκοσμίως σε γυναίκα.

Με τη βοήθεια της συγγραφέως Αν Σπέκχαρτ επιχείρησε να εξηγήσει την ανάγκη της γι' αυτή τη μετάβαση, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ζώντας ως άντρας τόσα χρόνια, χωρίς να θέλει, προκειμένου να συνεχίσει να υπηρετεί την πατρίδα.

«Ο Κρις ήθελε να γίνει κορίτσι και ένιωθε ότι ήταν κορίτσι. Αυτό είχε παγιωθεί μέσα του από την παιδική του ηλικία» δήλωσε η Σπέκχαρτ στο ABC News, σε συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της με τίτλο «Warrior Princess». Οπως περιγράφεται σε αυτό, ο Κρις είχε κλείσει τον διακόπτη της σεξουαλικότητάς του και υπηρετούσε ως πολεμιστής αφοσιωμένος στη μάχη. Για εκείνον τα άλλα μέλη των SEAL ήταν αδέρφια και ακόμη κι αν κάποιες φορές περνούσαν πονηρές σκέψεις για εκείνους από το μυαλό του, ποτέ δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο να τις επεξεργαστεί. Τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε αλλαγή φύλου δεν μπορούν να υπηρετήσουν στον αμερικανικό στρατό, καθώς αυτό το δικαίωμα δεν συμπεριλήφθηκε στην πρόσφατη αναθεώρηση του νόμου «Μη ρωτάς, μη λες», σύμφωνα με τον οποίο οι γκέι και οι λεσβίες μπορούν στο εξής να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις.