ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφανισμένος ο Μόρσι: Η οικογένειά του μιλά για απαγωγή

Εξαφανισμένος ο Μόρσι: Η οικογένειά του μιλά για απαγωγή

Εξαφανισμένος είναι ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι από τις 3 Ιουλίου με την οικογένειά του να κάνει λόγο για απαγωγή.

Η οικογένεια του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι κατηγόρησε ανοιχτά σήμερα τον αρχηγό του στρατού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι για απαγωγή του πρώην προέδρου, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως μετά την απομάκρυνση του από την εξουσία με παρέμβαση του στρατού, στις 3 Ιουλίου.

Ο γιος του Μόρσι, Οσάμα, δήλωσε ότι η οικογένεια δεν γνωρίζει πού βρίσκεται και δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του. "Κατηγορούμε τον αλ Σίσι και την ομάδα που υποστήριξε το πραξικόπημα για απαγωγή του πολίτη και του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι" είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κάιρο.

Η Σάιμα Μόρσι, αδελφή του Οσάμα, είπε ότι η οικογένεια σχεδιάζει να προσφύγει στις τοπικές και διεθνείς δικαστικές αρχές εναντίον του αλ Σίσι τον οποίο αποκάλεσε "ηγέτη του αιματηρού στρατιωτικού πραξικοπήματος". "θεωρούμε τον ηγέτη του πραξικοπήματος και την ομάδα (που τον στηρίζει) πλήρως υπεύθυνους για την υγεία και την ακεραιότητα του προέδρου Μόρσι", πρόσθεσε.

Ο Οσάμα κάλεσε τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ερευνήσουν την υπόθεση του πατέρα του ο οποίος κρατείται εδώ και τρεις εβδομάδες σε απόρρητη τοποθεσία.