ΚΟΣΜΟΣ

Η συγκλονιστική ιστορία του μικρού Lucas! (pics)

Η συγκλονιστική ιστορία του μικρού Lucas! (pics)

Όταν γεννήθηκε ο Lucas, το χέρι του ήταν τόσο μικρό που μετά βίας μπορούσε να κρατήσει το μικρό δάχτυλο της μαμάς του.

Όμως με αυτό το μικροσκοπικό χεράκι του γαντζώθηκε γερά από τη ζωή και κατάφερε να κερδίσει την πιο μεγάλη μάχη του.

Ο Lucas Georgiou από το Λίβερπουλ της Βρετανίας γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες και ζύγιζε λιγότερο από 700 γραμμάρια. Οι γιατροί του έδιναν 25% πιθανότητες να ζήσει. Κι όμως χθες, όπως γράφει η Daily Mail, τέσσερις μήνες μετά τη γέννησή του και τέσσερις μέρες νωρίτερα από όσο είχαν υπολογίσει οι γιατροί, οι γονείς του Tracy και Costa Georgiou κατάφεραν να τον πάρουν στο σπίτι.

«Οι γιατροί λένε πως ο Lucas είναι ένα αληθινό θαύμα», λέει η μαμά του. «Τον παρακολουθήσαμε να μεγαλώνει στη θερμοκοιτίδα το διάστημα που θα έπρεπε να μεγαλώνει μέσα μου. Τώρα δεν μπορώ να πιστέψω πως τον παίρνουμε σπίτι. Ούτε το να κερδίσω το λόττο δεν θα με έκανε να νιώθω πιο ευτυχισμένη από όσο είμαι τώρα».

Η δοκιμασία τους άρχισε στις 29 Απριλίου όταν η 31χρονη Tracy, που έχει ήδη δύο παιδιά, άρχισε να έχει έντονη αιμορραγία. Τρομοκρατήθηκε καθώς οχτώ μήνες πριν είχε χάσει ένα κοριτσάκι στις 18 εβδομάδες της κύησης λόγω αποκόλλησης πλακούντα. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί της είπαν πως έπρεπε το μωρό αμέσως να γεννηθεί.

«Σοκαρίστηκα», αφηγείται. Ο μικρός γεννήθηκε με καισαρική τομή και η μαμά του έχασε τόσο αίμα που χρειάστηκε επαναλαμβανόμενες μεταγγίσεις για να σωθεί η ζωή της.

Σε ηλικία έξι εβδομάδων ο μικρός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά και τον περασμένο μήνα στο μάτι. Η μαμά του είπε πως ήξεραν πως μπορεί να μην τα καταφέρει μετά την πρώτη επέμβαση. «Αλλά εκείνος τα κατάφερε κι αυτό ήταν στιγμή- ορόσημο. Κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε». Ο Lucas ζυγίζει σήμερα 2,3 κιλά και η Tracy ανυπομονεί να τον δει, όχι πια στη θερμοκοιτίδα, αλλά στην κούνια του.