ΚΟΣΜΟΣ

Spiegel: Το κόμμα του Ρέσλερ έχει στενούς δεσμούς με την παιδοφιλία

Spiegel: Το κόμμα του Ρέσλερ έχει στενούς δεσμούς με την παιδοφιλία

Με ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό Spiegel υποστηρίζει ότι το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (FDP), το κόμμα τουαντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας της ΓερμανίαςΦίλιπ Ρέσλερ, έχει δείξει «ανοχή» προς την παιδοφιλία.

Το περιοδικό, μια ανάσα από τις εκλογές στη Γερμανία, αποκαλύπτει νέα σοκαριστικά στοιχεία σχετικά με την ανοχή προς την παιδοφιλία από το FDP, το οποίο από τη μεριά του ισχυρίζεται ότι ουδέποτε έχει στηρίξει την παιδοφιλία.

Το Νοέμβριο του 1982 το FDP, που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο του κόμματος της Μέρκελ στην κυβέρνηση, διοργάνωσε ένα πάρτι για να γιορτάσει το τέλος συνεδρίου του.

Η πρόσκληση η οποία υποσχόταν «συζήτηση και χορό», στάλθηκε όχι μόνο σε μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στο συνέδριο στο Βερολίνο αλλά και σε επιλεγμένους ομοφυλόφιλους, λεσβίες και παιδόφιλους. Στην πρόσκληση, όπως αναφέρει το Spiegel, αναγραφόταν ρητά ότι το κόμμα καλωσόριζε «λεσβίες και φιλελεύθερους, κουτσομπόληδες και αδερφές, κοσμικούς και παιδεραστές».

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η τοπική κομματική ομάδα για την υπεράσπιση της ομοφυλοφιλίας. Η πρόσκληση, την οποία υπέγραψε και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του FDP, στάλθηκε σε τουλάχιστον 26 κομματικούς λειτουργούς, κανένας από τους οποίους δεν έφερε αντίρρηση.

Η αντιπρόεδρος του FDP και νυν υπουργός δικαιοσύνης της Γερμανίας Σαμπίνε Λόιτχοϊσερ-Σνάρενμπεργκερ δηλώνει βέβαιη ότι πρόκειται περί λάθους. «Το FDP δεν έχει ασχοληθεί με την παιδοφιλία. Ούτε στο παρελθόν, ούτε τώρα», δήλωσε στην εφημερίδα «Die Welt».

Τα έγγραφα ωστόσο που υπάρχουν αποδεικνύουν ότι το FDP στήριζε τους παιδόφιλους από το 1980.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανική διάψευση του δημοσιεύματος του Spiegel για νέο πακέτο μέτρων

Ρέσλερ: Δεν χρειάζεται νέο «κούρεμα» το ελληνικό χρέος