ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν χωρίς λόγο 44χρονη γυναίκα

Βίντεο: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν χωρίς λόγο 44χρονη γυναίκα

Περιστατικό αστυνομικής βίας καταγράφηκε σε κάμερα στην περιοχή Tallahassee της Φλόριντα.


Στα πλάνα φαίνονται αστυνομικοί να ξυλοκοπούν την 44χρονη γυναίκα Christina West αρχικά στο περιπολικό τους και στη συνέχεια στο οδόστρωμα, γεγονός που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της.

Η επίθεση καταγράφηκε από περαστικό και έλαβε χώρα στις 10 Αυγούστου.

Η West, μητέρα δύο παιδιών καταγγέλλει ότι δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από άνδρες της αστυνομίας κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου, επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα κατάγματα στην περιοχή του προσώπου.

Σύμφωνα με το τοπικό site Tallahassee.com όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν τη γυναίκα για να της κάνουν αλκοτέστ. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ένας αστυνομικός δείχνει σε εκπαιδευόμενο πώς πρέπει να συμπεριφερθεί σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο Willie Meggs , Εισαγγελέας στη Φλόριντα, χαρακτήρισε το βίντεο "πολύ ενοχλητικό". "Είμαι πολύ ταραγμένος", συμπλήρωσε διευκρινίζοντας ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του περιστατικού. Η Christina West κινείται πλέον νομικά εναντίον των Αρχών αξιώνοντας αποζημίωση.

Οι Αρχές πάντως δήλωσαν ότι η γυναίκα "τοποθετήθηκε στο έδαφος γιατί αρνήθηκε να συνεργαστεί και να της περάσουν χειροπέδες".

Δε'ιτε το βίντεο: