ΚΟΣΜΟΣ

Η 4χρονη Μαρία στο επίκεντρο των διεθνών μέσων

Η 4χρονη Μαρία στο επίκεντρο των διεθνών μέσων

Ελπίδα για τον εντοπισμό των δικών τους παιδιών δίνει η ιστορία της μικρής Μαρίας που εντοπίστηκε στα Φάρσαλα.

Η ελπίδα αυτή αποτυπώνεται έντονα στα βρετανικά μέσα και στους γονείς και της Μάντλιν που απήχθη το 2007 από το τουριστικό θέρετρο Πράια Ντα Λουζ στην Πορτογαλία, αλλά και του Μπεν, ο οποίος εξαφανίστηκε στην Κω πριν απο 22 χρόνια.

Ο Guardian έχει τίτλο: « Τεράστια ανταπόκριση για τη φωτογραφία του κοριτσιού των Ρομά».

Στο ίδιο κλίμα κινείται και ο Independent, εστιάζοντας στην ιστορία του Μπεν και στην έκκληση των γονέων του να συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων παιδιών. Ειδικότερα, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει: « Μετά τον εντοπισμό της μικρής Μαρίας, η οποία μεγάλωνε σε ξένη οικογένεια, η οικογένεια του Μπεν ελπίζει ότι θα εξεταστούν κι άλλα παιδιά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο γιο τους».

Η Daily Mail έχει αποκλειστικό βίντεο που δείχνει τη Μαρία να χορεύει. Με τίτλο: «Νέο βίντεο δείχνει τη Μαρία να χορεύει για να βγάζει χρήματα η οικογένεια», η εφημερίδα αποκαλύπτει την εκμετάλλευση που υπέστη το ξανθό κοριτσάκι στα χέρια των Ρομά.

Το βρετανικό δίκτυο BBC, με συνεχές ρεπορτάζ παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις της ιστορίας. Ακόμη και στον Εθνικό Κήρυκα του Σίδνεϊ το θέμα βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο cbs, πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα και κάνει λόγο για την ανησυχία που προκαλεί ο εντοπισμός της Μαρίας γεννώντας υποψίες για εμπόριο παιδιών.

Για την αναζήτηση των γονέων, του παιδιού-μυστήριο γράφει η γαλλική Liberation, ενώ το Euronews παρακολουθεί την ιστορία παρουσιάζοντας ανανεωμένα ρεπορτάζ με τα στοιχεία που προκύπτουν.

Διαβάστε επίσης:

Οικογένειες ελπίζουν ότι η Μαρία είναι δικό τους παιδί

Βίντεο δείχνει τη Μαρία να χορεύει στον καταυλισμό