ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Θύμα εκφοβισμού ο 12χρονος που άνοιξε πυρ σε γυμνάσιο της Νεβάδα;

ΗΠΑ: Θύμα εκφοβισμού ο 12χρονος που άνοιξε πυρ σε γυμνάσιο της Νεβάδα;

Ο 12χρονος μαθητής που φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης σε γυμνάσιο της Νεβάδα, αντέδρασε τοιουτοτρόπως ως άμυνα στον εκφοβισμό που εισέπραττε από συμμαθητές του, μετέδωσαν την Τρίτη τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές, που μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλύψει το όνομα του φερόμενου δράστη, ανακοίνωσαν ότι ο μαθητής βρήκε το πυροβόλο όπλο από το σπίτι των γονιών του.

Ο 12χρονος πυροβόλησε θανάσιμα έναν από τους δασκάλους του Γυμνασίου Σπάρκς όταν αυτός προσπάθησε να τον πείσει να αφήσει το όπλο, αφού είχε ήδη τραυματίσει δύο ακόμα μαθητές. Αφότου πυροβόλησε τον καθηγητή ο νεαρός έστρεψε το όπλο στον εαυτό του.

«Τον άκουσα να λέει, 'Γιατί με κοροϊδεύετε; Γιατί γελάτε μαζί μου;», είπε στην εφημερίδα Ρενό Γκαζέτ-Τζέρναλ ένας μαθητής, ο οποίος ήταν μπροστά στο επεισόδιο, εξιστορώντας πως προσπάθησε να κρυφτεί από τον 12χρονο προκειμένου να σωθεί.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας, όταν όλοι οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί στο σχολείο προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη ώρα των μαθημάτων.

«Ήμουν μαζί με τους φίλους μου όταν ένα παιδί άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα. Έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε έναν από τους φίλους μου», δήλωσε ένας άλλος μαθητής στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο καθηγητής που έχασε τη ζωή του είναι ο 45χρονος Μάικλ Λάνσπερι, ο οποίος προσπάθησε να πείσει τον 12χρονο να αφήσει το όπλο για να μην κάνει κακό σε κανέναν άλλον. «Ακούσαμε ότι προσπάθησε να μεταπείσει το παιδί ώστε να προστατεύσει τους άλλους μαθητές», δήλωσε στην Ρένο Γκαζέτ-Τζέρναλ η κουνιάδα του άτυχου δασκάλου. «Θα μπορούσε να είχε κρυφτεί και να είχε σωθεί αλλά δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος», είπε.