ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ανταρτικές οργανώσεις τάσσονται κατά της ειρηνευτικής διάσκεψης

Συρία: Ανταρτικές οργανώσεις τάσσονται κατά της ειρηνευτικής διάσκεψης

Περίπου 20 ισλαμικές ανταρτικές οργανώσεις της Συρίας τάχθηκαν κατηγορηματικά κατά της ειρηνευτικής διάσκεψης «Γενεύη 2» για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση.

«Υπογραμμίζουμε ότι η διάσκεψη Γενεύη 2 δεν είναι και δε θα είναι ποτέ η επιλογή του λαού», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, την οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Άχμεντ Εϊσά αλ-Σέιχ, επικεφαλής της ταξιαρχίας Σουκούρ αλ-Σαμ.

«Εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένα επιπλέον στοιχείο συνωμοσίας που στόχος του είναι να αλλάξει την πορεία της επανάστασής μας και να τη σταματήσει», προστίθεται στην ανακοίνωση των ισλαμικών οργανώσεων, ορισμένες από τις οποίες αποτελούν μέρος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Όπως αναφέρεται, «όσοι συμμετάσχουν σ' αυτή τη διάσκεψη θα διαπράξουν προδοσία για την οποία θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον των δικαστηρίων μας».

Η συριακή αντιπολίτευση, η οποία είναι διχασμένη όσον αφορά την ενδεχόμενη συμμετοχή της στην ειρηνευτική αυτή διάσκεψη, ζητεί εγγυήσεις ότι αυτή θα οδηγήσει στην αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία, κάτι που το καθεστώς απορρίπτει κατηγορηματικά.