ΚΟΣΜΟΣ

«Ετοιμος για όλα» δήλωσε ο δράστης της επίθεσης στη Liberation

«Ετοιμος για όλα» δήλωσε ο δράστης της επίθεσης στη Liberation

Αφαντός παραμένει, παρά τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, ο ένοπλος που τραυμάτισε φωτογράφο της εφημερίδας Liberation.Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού που βρέθηκε για λίγο να είναι όμηρος του δράστη (ο ένοπλος παρέμεινε στο αυτοκίνητό του για 20 λεπτά περίπου), ο άνδρας τού είπε ότι «είναι έτοιμος για όλα και ότι έχει χειροβομβίδα» στο σακίδιό του, δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή.


«Είπε στον οδηγό ότι έχει βγει από τη φυλακή, ότι είναι έτοιμος για όλα και ότι έχει μαζί του χειροβομβίδα», τόνισε η ίδια πηγή.
Ο ύποπτος, ηλικίας από 35 ως 45 ετών, δεν έχει ακόμα εντοπιστεί ούτε αναγνωριστεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας αυτός είναι γκριζομάλλης και έχει ύψος 1,70-1,80. Με βάση τις τελευταίες εικόνες από κάμερες παρακολούθησης, έχει γένεια δυο ως τριών ημερών και φοράει γυαλιά.

Οι αστυνομικοί που προσπαθούν να εντοπίσουν στο Παρίσι τον ένοπλο έχουν στην κατοχή τους «πολλά στοιχεία» και έχουν λάβει «εκατοντάδες τηλεφωνήματα», έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η αστυνομία υποψιάζεται ότι ο άνδρας, ο οποίος έχει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, είναι ο ίδιος που εισέβαλε την Παρασκευή στην έδρα του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV και αυτός που υποχρέωσε έναν οδηγό αυτοκινήτου να τον μεταφέρει κοντά στα Ηλύσια Πεδία αφού προηγουμένως είχε ανοίξει πυρ έξω από τράπεζα στη συνοικία La Defence στο δυτικό Παρίσι.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Σε συναγερμό το Παρίσι για τον ασύλληπτο δράστη των επιθέσεων