ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ασχολείται πλέον με τη ζωγραφική

Ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ασχολείται πλέον με τη ζωγραφική

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το έχει ρίξει στη... ζωγραφική και δεν του λείπουν καθόλου τα φώτα της δημοσιότητας, διαβεβαίωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Tonight Show του Τζέι Λένο, στο κανάλι NBC.

Ο 43ος πρόεδρος, που πλέον είναι 67 ετών, εξήγησε ότι είναι "ζωγράφος". Μάλιστα, όταν στην πρώτη επαφή που είχε με τον δάσκαλο της ζωγραφικής, φέρεται να του είπε: "Σ' αυτό το κορμί κρύβεται ένας Ρέμπραντ και δουλειά σας είναι να τον βρείτε".

Ο καλλιτέχνης πρώην πρόεδρος παρουσίασε τα πορτρέτα του σκύλου και της γάτας του και πρόσφερε στον παρουσιαστή ως δώρο ένα πορτρέτο του που φιλοτέχνησε όταν τον κάλεσε στην εκπομπή.

Όταν ρωτήθηκε αν νοσταλγεί την εποχή που ήταν πρόεδρος (2001-9), απάντησε: "Οκτώ χρόνια είναι πολλά. Δεν μου λείπουν οι προβολείς της δημοσιότητας". Απέφυγε όμως να σχολιάσει την πολιτική του διαδόχου του στο Οβάλ Γραφείο, εξηγώντας ότι "δεν είναι καλό για τη χώρα ένας πρώην πρόεδρος να κρίνει τον επόμενο".

Μετά τη λήξη της δεύτερης θητείας του ο Τζορτζ Μπους αποσύρθηκε στο Τέξας και εμφανίζεται ελάχιστα στα μέσα ενημέρωσης. Εξίσου σπάνιες είναι και οι παρεμβάσεις του σε πολιτικό επίπεδο.