ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: 52χρονος κακοποίησε σεξουαλικά και σκότωσε τετράχρονη

ΣΟΚ: 52χρονος κακοποίησε σεξουαλικά και σκότωσε τετράχρονη

Αρνείται τις κατηγορίες για τη δολοφονία ενός 4χρονου κοριτσιού ένας 52χρονος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το σώμα του παιδιού είχε βρεθεί δεμένο στο εσωτερικό ενός φορητού δοχείου ψύξης, το οποίο είχε παρατηθεί κοντά στο πάρκο Χένρι Χάτσον στο Μανχάταν τον Ιούλιο του 1991.


Η αστυνομία δεν είχε καταφέρει να αναγνωρίσει το κοριτσάκι μέχρις ότου μια γυναίκα έδωσε στις αρχές στοιχεία που οδήγησαν στον εντοπισμό της μητέρας.

Ο Κονράντο Χουαρέζ, 52 ετών, συγγενής του θύματος από την πλευρά του πατέρα, συνελήφθη στις 12 Οκτωβρίου και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Χουαρέζ είχε ομολογήσει την σεξουαλική κακοποίηση και τη δολοφονία του μικρού κοριτσιού, το οποίο οι αρχές τελικά αναγνώρισαν ως την 4χρονη Αντζέλικα Καστίγιο.

«Παραδέχτηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά το κορίτσι και το σκότωσε τοποθετώντας ένα μαξιλάρι στο κεφάλι της ώστε να μην μπορεί να αναπνεύσει. Στη συνέχεια έδεσε το σώμα της και το τοποθέτησε στο φορητό ψυγείο, το οποίο ύστερα παράτησε κοντά στο πάρκο», είπε η βοηθός εισαγγελέα, Μελίσα Μούρτζες ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το θύμα είχε στερηθεί τροφής και είχε επανειλημμένως κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν την υπόθεση επί χρόνια, πλήρωσαν για την κηδεία και την ταφή του άτυχου κοριτσιού όταν δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν ποια είναι και να ειδοποιήσουν την οικογένειά της.

Εάν καταδικαστεί, ο Χουαρέζ είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 25 ετών ή ισόβια κάθειρξη.