ΚΟΣΜΟΣ

Οι Έλληνες καταναλωτές ενέργειας στη χειρότερη θέση στην Ευρώπη

Οι Έλληνες καταναλωτές ενέργειας στη χειρότερη θέση στην Ευρώπη

Τραγικά είναι τα ευρήματα πανευρωπαϊκής έρευνας την οποία δημοσιεύει το BBC και σύμφωνα με την οποία ότι η Ελλάδα έρχεται πρώτη σε όλη την Ευρώπη σε ενεργειακή φτώχεια.

Συγκεκριμένα οι Έλληνες σε ποσοστό 32% δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, κάτι το οποίο δυστυχώς γίνεται όλο και πιο αισθητό μέρα με τη μέρα στη χώρα μας, με τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που περνάνε τον βαρύ χειμώνα μέσα στο κρύο και το σκοτάδι.

bbc dei

Οι Έλληνες καταναλωτές, σύμφωνα με το BBC, είναι σε χειρότερη θέση από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, ενώ το δημοσίευμα κάνει επίσης μνεία στους Βούλγαρους και τους Κροάτες με 28%, τους Ρουμάνους με 27%, τους Λετονούς με 23% ενώ ο μέσος όρος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι 10%.

Ποσοστό πληθυσμού ανά την Ευρώππη που δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς και να ζεστάνει επαρκώς την κατοικία του.

 71693867 europe fuel poverty464

Σύμφωνα με την έρευνα, οι κάτοικοι της Αθήνας πληρώνουν το ρεύμα σχεδόν στα επίπεδα του Λονδίνου και ακριβότερα από αυτούς στο Λουξεμβούργο, στο Βελιγράδι, Παρίσι, Στοκχόλμη και Ελσίνκι.

Επίσης οι κάτοικοι της Αθήνας πληρώνουν πιο ακριβά το φυσικό αέριο από τους κατοίκους στην Μπρατισλάβα, στην Βιέννη, Βερολίνο, Δουβλίνο, Βουδαπέστη, Άμστερνταμ, Βουκουρέστι, Παρίσι, Βρυξέλλες, Λονδίνο και Λουξεμβούργο.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής, που ''παίζει'' απερίσκεπτα με την υγεία και την ζωή των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες διακοπές ρεύματος λόγω χρεών

ΤΡΑΓΙΚΟ: Πατέρας 5 παιδιών επανασύνδεσε το ρεύμα μόνος του (βίντεο)

Ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ