ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτείται η κυβέρνηση της Συρίας

Παραιτείται η κυβέρνηση της Συρίας
Η συριακή κυβέρνηση θα παραιτηθεί σήμερα και μια νέα θα σχηματιστεί εντός 24 ωρών, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στη Δαμασκό. Χθες οι αρχές..

Η συριακή κυβέρνηση θα παραιτηθεί σήμερα και μια νέα θα σχηματιστεί εντός 24 ωρών, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στη Δαμασκό.
Χθες οι αρχές της χώρας για άρση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που ισχύει εδώ και πενήντα χρόνια στη χώρα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν και το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή.


Η κατάσταση στη Συρία κλιμακώνεται επικίνδυνα έπειτα και από την ένοπλη σύρραξη της περασμένης Παρασκευής στην πόλη της Λαττάκειας, όπου 13 στρατιώτες και πολίτες, καθώς και δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την Μπουσάινα Σααμπάν.


Επίσης εκτιμάται πως στις διαδηλώσεις της Παρασκευής συνελήφθησαν 50 έως 100 άτομα, ενώ δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερς που καλύπτουν τις διαδηλώσεις στη Συρία φέρονται ως αγνοούμενοι.


Χθες, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία που επικαλούνταν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ανέφεραν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούσαν στο ψαχνό διαδηλωτές, στην πόλη Ντεράα.