ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ολάντ θέλησε να «βολέψει» την Ζιλί Γκαγιέ σε πολιτιστική επιτροπή

Ο Ολάντ θέλησε να «βολέψει» την Ζιλί Γκαγιέ σε πολιτιστική επιτροπή

Η μια αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη για τον Φρανσουά Ολάντ και την ερωμένη του, την ηθοποιό Ζiλί Γκαγιέ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Canard enchaîné, η ηθοποιός διορίστηκε σε δ.σ. εταιρείας του υπουργείου Πολιτισμού. «Δεν θα κάνω δεκτό τον διορισμό της» ξεκαθαρίζει η υπουργός Πολιτισμού, η οποία δηλώνει άγνοια για την απόφαση.

Η Γκαγιέ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διορίστηκε μέλος επιτροπής κριτών στην εταιρεία Villa Medicis, μαζί με άλλες 3 προσωπικότητες. Η εν λόγω επιτροπή θα κρίνει το δικαίωμα των καλλιτεχνών να διαμένουν στην villa Medicis στη Ρώμη. Σ αυτήν φιλοξενούνται καλλιτέχνες για 18 μήνες, μετά από αυστηρή επιλογή, προκειμένου ν ανταλλάσσουν εμπειρίες και να φιλοτεχνούν τα έργα τους.

Ωστόσο, η υπουργός Πολιτισμού Aurelie Filippetti αρνήθηκε το γεγονός. Ο διευθυντής του γραφείου της επικοινώνησε με την εφημερίδα Le Monde και εξήγησε ότι «η υπουργός δεν αποφάσισε τίποτα και δεν γνώριζε τίποτα για τον διορισμό της Ζουλί Γκαγιέ.« Ο διορισμός της έγινε μετά από πρόταση του προέδρου της Villa Medicis ο οποίος έκανε τη λίστα με τα 4 πρόσωπα και η υπουργός θα αποφασίσει για τη συνέχεια». Η Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας δήλωσε ότι η πορεία της Γκαγιέ ως ηθοποιού και παραγωγού, δικαιολογεί απόλυτα την τοποθέτησή της , αλλά μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε δεν πρόκειται να υπογράψει για τον διορισμό της Γκαγιέ

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Μπερνάρ Καζνέβ, προέβη σε γκάφα, όταν ερωτηθείς απο το τηλεοπτικό κανάλι i-Tele σχετικά με τις πληροφορίες για το διορισμό της Γκαγέ στην επιτροπή της Villa Medicis στη Ρώμη, απάντησε: «Δεν έβαλε να διορίσουν τίποτε απολύτως. Η σύντροφός του έχει μια καλλιτεχνική δραστηριότητα», δήλωσε επαναλαμβάνοντας τις λέξεις που είχε χρησιμοποιήσει ο δημοσιογράφος που τον ερώτησε.

Στη συνέχεια ωστόσο διόρθωσε: «Κατ' αρχάς, δεν είναι η σύντροφός του. Εγώ δεν έχω τίποτε να επιβεβαιώσω στο θέμα αυτό, δεν έχω τίποτε να πω. Και αυτή την καλλιτεχνική δραστηριότητα, την αναπτύσσει εδώ και πολλά χρόνια».

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως και οποιοσδήποτε Γάλλος, είτε ασκεί πολιτικό αξίωμα είτε όχι, έχει δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του», δήλωσε επίσης ο Καζνέβ.

Διαβάστε επίσης:

Στην αντεπίθεση η «ερωμένη» του Ολάντ: Σχεδιάζει αγωγή κατά του Closer

«Έγκυος η ερωμένη του Φρανσουά Ολάντ»;