ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα κοντά σε καταυλισμό όπου θα...

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα κοντά σε καταυλισμό όπου θα διεξαγόταν η πολιτική συγκέντρωση θρησκευτικού κόμματος κοντά στην πόλη Σουάμπι του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Ο καμικάζι επέβαινε σε παγιδευμένο μηχανάκι και ανατινάχθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην τοποθεσία Αμπάρ, κοντά στην πόλη Σουάμπι", που είναι προπύργιο των ανταρτών Ταλιμπάν, ανακοίνωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Αμπντουλάχ Τζαν.


Η επίθεση σημειώθηκε όταν οπαδοί του κόμματος Τζαμιάτ Ουλέμα-ε-Ισλάμ είχαν συγκεντρωθεί για να υποδεχτούν τον ηγέτη τους, τον Μαουλάνα Φαζαλούρ Ρεχμάν. "Ο Μαουλάνα Φαζαλούρ Ρεχμάν είναι σώος", δήλωσε αξιωματούχος .


Το Πακιστάν πλήττεται από ένα πρωτοφανές κύμα επιθέσεων, σχεδόν 450 από το καλοκαίρι του 2007, με τις περισσότερες να έχουν πραγματοποιηθεί από καμικάζι Ταλιμπάν που είναι σύμμαχοι της Αλ Κάιντα και έχουν προκαλέσει μέχρι τώρα το θάνατο τουλάχιστον 4.100 ανθρώπων.