ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουγγρική Ολυμπιακή Επιτροπή δέχθηκε τρομοκρατική απειλή για το Σότσι

Η Ουγγρική Ολυμπιακή Επιτροπή δέχθηκε τρομοκρατική απειλή για το Σότσι

Η Ουγγρική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα πως έλαβε επιστολή που περιείχε μια τρομοκρατική απειλή ενόψει των επικείμενων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι και πως έχει ακούσει και για άλλες απειλές που έγιναν σε άλλες χώρες.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Ζολτ Μπορκάι δήλωσε σήμερα στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων MTI πως οι Ούγγροι θεωρούν την απειλή σοβαρή και ενημέρωσαν τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και τους ρώσους οργανωτές. Πρόσθεσε πως γνωρίζει ότι Ολυμπιακές Επιτροπές και άλλων χωρών έλαβαν επίσης παρόμοιες απειλές.

Ο γενικός γραμματέας της Ουγγρικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μπέντσε Ζαμπό δήλωσε προς την εφημερίδα "Νέμζετι Σπορ" πως η ΔΟΕ έχει λάβει επίσης μια παρόμοια επιστολή, προσθέτοντας πως έχει ήδη αρχίσει έρευνα.

"Δυστυχώς η πληροφορία είναι αληθινή", δήλωσε ο Ζαμπό. "Μια επιστολή γραμμένη στα ρωσικά και τα αγγλικά ελήφθη στο διεθνή λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Ουγγρικής Ολυμπιακής Επιτροπής, απειλώντας την ουγγρική αντιπροσωπεία στο Σότσι με τρομοκρατικές ενέργειες.

"Μας είπαν επίσης πως θα κάνουμε καλύτερα να καθίσουμε εκεί που είμαστε... Προφανώς η Ουγγρική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν είναι αυτή που θα αποφασίσει πόσο σοβαρή είναι η απειλή ή, Θεός φυλάξοι, να μην συμμετάσχουμε στους Ολυμπιακούς".