ΚΟΣΜΟΣ

Η όρκα δολοφόνος ξανά σε παραστάσεις

Η όρκα δολοφόνος ξανά σε παραστάσεις
Η όρκα Tilikum, που έπνιξε την εκπαιδεύτριά της κατά τη διάρκεια...

Η όρκα Tilikum, που έπνιξε την εκπαιδεύτριά της κατά τη διάρκεια της παράστασης μπροστά στο κοινό, σε θαλάσσιο πάρκο της Φλόριντα, επιστρέφει ξανά στις παραστάσεις.

Η φάλαινα δολοφόνος σκότωσε την εκπαιδεύτριά της το Φεβρουάριο του 2010, όταν τη βύθισε στο νερό τραβώντας τη από τα μαλλιά και τη χτυπούσε επανειλημμένα.

Μετά το τραγικό συμβάν η Tilikum βρισκόταν σε απομόνωση.

Οι υπεύθυνοι του θαλάσσιου πάρκου SeaWorld υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή της Tilikum στα show κάνει καλό στην κατάσταση της υγείας της.

Επιπλέον, υπάρχουν νέοι κανόνες για τους εκπαιδευτές, σύμφωνα με τους οποίους δεν επιτρέπεται πλέον να μπαίνουν στο νερό μαζί με τις φάλαινες για να τους μάθουν τα «ακροβατικά» κόλπα.

Από εδώ και στο εξής, θα στέκονται πίσω από μεταλλικά κάγκελα στην άκρη της πισίνας, μερικές φορές θα χαϊδεύουν τις φάλαινες και θα τις ταΐζουν με ψάρια.

Πάντως, εκφράζονται φόβοι μήπως η φάλαινα σκοτώσει ξανά, καθώς έχει συνδεθεί και με άλλους δύο θανάτους ανθρώπων.

Το 1991, η Tilikum είχε εμποδίσει μαζί με άλλες δύο φάλαινες μια εκπαιδεύτρια να βγει από την πισίνα, όταν αυτή γλίστρησε και έπεσε στον χώρο τους. Η εκπαιδεύτρια πνίγηκε.

Επίσης, το 1997 ένας 27χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός δίπλα στην Tilikum, στην πισίνα της. Η επίσημη έρευνα της αστυνομίας κατέληξε στην υποθερμία ως αιτία θανάτου του άνδρα. Όμως αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι στο σώμα του υπήρχαν δαγκώματα από την όρκα, η οποία πιθανά τον πέρασε για κάποιοι παιχνίδι και έσπευσε να παίξει μαζί του.