ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζούκερμπεργκ του Facebook έβγαλε 3,2 δις δολάρια σε μια μέρα!

Ο Ζούκερμπεργκ του Facebook έβγαλε 3,2 δις δολάρια σε μια μέρα!

Κατά 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια έγιναν χθες πλουσιότεροι οι τρεις ιδρυτές του Facebook, καθώς η μετοχή της εταιρείας έκλεισε σε τιμή-ρεκόρ στη Wall Street. Μόνο ο Mark Zuckerberg έβγαλε 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.


Ο 29χρονος διευθύνων σύμβουλος της Facebook έχει πλέον μία περιουσία, που ανέρχεται στα 27,4 δισεκατομμύρια, ενώ το 2013 ενισχύθηκε κατά 12,4 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το Bloomberg.


" Εχει μεγαλύτερη περιουσία από ό,τι θα ήλπιζε κανείς να αποκτήσει ποτέ σε ολόκληρη τη ζωή του", λέει ο James Cody, διευθύνων σύμβουλος της Harris myCFO Inc. "Το τι έχει κάνει με όλο αυτόν τον πλούτο μέχρι στιγμής φαίνεται από το γεγονός της έντονης φιλανθρωπικής του δράσης".


Η μετοχή της Facebook , που συμπλήρωσε χθες δέκα χρόνια ζωής, σημείωσε άνοδο 14,1% κι έκλεισε στα 61,08 δολάρια, ανεβάζοντας την αξία του FB στα 150 δισ. δολάρια.. To άλμα ακολούθησε την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ" τριμήνου, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα της Facebook κατέγραψαν άνοδο 63% στα 2,59 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 2,35 δισ.


Η Facebook κατάφερε να φτάσει σε αξία τα 150 δισ. δολάρια πιο γρήγορα από κάθε εταιρεία στον κόσμο, με μοναδική εξαίρεση κάποιες λίγες εταιρείες στην εποχή του dotcom boom, όμως δεν κράτησαν για πολύ.