ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος διάσημος μουσικός φέρεται να προμήθευε με ηρωϊνη τον Hoffman;

Ποιος διάσημος μουσικός φέρεται να προμήθευε με ηρωϊνη τον Hoffman;

Ο μουσικός της τζαζ Robert Vineberg, που είχε στο σχήμα της η αείμνηστη τραγουδίστρια Amy Winehouse, είναι ένα από τα τρία άτομα που συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη για διακίνηση ναρκωτικών και πιθανόν εμπλέκεται στον θάνατο του διάσημου ηθοποιού Hoffman.

Ο Vineberg, συνελήφθη την Τρίτη το βράδυ στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν και βρίσκεται αντιμέτωπος με κακούργημα για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης.

Ο σαξοφωνίστας είχε δύο διαμερίσματα στο ίδιο κτίριο, το ένα το χρησιμοποιούσε ως στούντιο ηχογραφήσεων και το άλλο για κατοικία. Μία 57χρονη γειτόνισσά του, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, είπε πως ποτέ δεν αντιλήφθηκε να γίνεται εκεί διακίνηση ναρκωτικών.

Ανέφερε πως ο Vineburg ήταν ένας ταλαντούχος μουσικός και πολλοί ήταν εκείνοι που μπαινόβγαιναν στο στούντιο του.

Ο μουσικός μετακόμισε στις αρχές του 70 στη Νέα Υόρκη από το Μόντρεαλ και άρχισε εκεί την καριέρα του. Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα όπως Mick Jagger, David Bowie, Tom Jones και Amy Winehouse, που και αυτή βρέθηκε νεκρή από υπερβολική χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ.

saxof

Στο τηλέφωνο του Hoffman ήταν αποθηκευμένο- και μάλιστα ως dealer ναρκωτικών- το νούμερο του μουσικού, αποδεικνύοντας την επικοινωνία τους, όπως είπε η αστυνομία, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ηρωϊνης. Ο μουσικός βέβαια αρνείται την εμπλοκή του σε ναρκωτικά΄.

Η θετή του κόρη, είπε στην εφημερίδα NewYork Post: « Ο πατέρας μου ήξερε τον Philip Seymour Hoffman για λίγους μήνες».

Μαζί με τον μουσικό έχουν συλληφθεί για την ίδια υπόθεση κι άλλα 3 άτομα που αφέθησαν ελεύθερα με μεγάλη χρηματική εγγύηση, γιατί δεν αποδεικνύεται πως εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση, ενώ ο μουσικός, όπως είπε ο δικηγόρος του, προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του θα ασκήσει έφεση.

h1

Διαβάστε επίσης

Ο Hoffman θα μπορούσε να ήταν ζωντανός...