ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Γυναίκες τα δύο θύματα του εκτροχιασμού τρένου

Γαλλία: Γυναίκες τα δύο θύματα του εκτροχιασμού τρένου

Δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία Ρωσίδα, σκοτώθηκαν στις Άλπεις της Άνω Προβηγκίας (νότια Γαλλία) μετά τον εκτροχιασμό ενός τουριστικού τρένου.


Το δυστύχημα προκλήθηκε εξαιτίας της πτώσης ενός βράχου πολλών τόνων λίγο μετά τις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας) σε μια χιονισμένη περιοχή με δύσκολη πρόσβαση.

Το συγκεκριμένο τρένο συνδέει τη Νίκαια με το Ντιν-λε-Μπεν σε περισσότερο από τρεις ώρες διασχίζοντας την πλαγιά του βουνού.

Η ρωσίδα τουρίστρια που σκοτώθηκε ήταν 49 ετών, ενώ η άλλη γυναίκα, που καταγόταν από χωριό κοντά στον τόπο του δυστυχήματος, ήταν ηλικίας 82 ετών.
Οκτώ από τους τραυματίες, ένας από τους οποίους φέρει σοβαρά τραύματα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σεν-Ρος της Νίκαιας. Ένας ένατος επιβάτης ήταν ελαφρύτερα τραυματισμένος και δεν χρειάσθηκε να νοσηλευθεί.

«Είναι ένα τραγικό δυστύχημα, οι συνθήκες του οποίου συνδέονται με μια θανάσιμη σύμπτωση: τη συγκυρία της διέλευσης του τρένου και της πτώσης αυτού του τεράστιου βράχου, βάρους περίπου 20 τόνων», υπόγράμμισε ο εισαγγελέας του Ντιν-λε-Μπεν.

«Ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στο τρένο, πίσω από την καμπίνα του οδηγού. Ως επακόλουθο, το μπροστινό μέρος του τρένου έπεσε προς τη χαράδρα», εξήγησε ο αντινομάρχης του Καστελάν Σαρμπέλ Αμπού.