ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε βιαστής- δολοφόνος 40 χρόνια μετά!

Βρέθηκε βιαστής- δολοφόνος 40 χρόνια μετά!

Σαράντα χρόνια μετά, βρέθηκε ο δολοφόνος…

Συνέβη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με την αστυνομία να ανοίγει μία υπόθεση που είχε κλείσει. Πρόκειται για την δολοφονία της τότε 21χρονης Eileen Ferro, στη Μασαχουσέτη.

Η κοπέλα είχε δολοφονηθεί όταν ήταν 21 χρόνων και ύποπτος φέρεται ένας 69χρονος από την Georgia, oοποίος εντοπίστηκε κι συνελήφθη με την κατηγορία της δολοφονίας.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, η εξέταση DNA έγινε για άλλη υπόθεση δολοφονίας στην οποία ήταν ύποπτος ο 69χρονος, αλλά κάνοντας το τεστ, διαπίστωσαν πως το DNA ταίριαζε με εκείνο που είχε βρεθεί στο σώμα της δολοφονημένης κοπέλας και είχε κρατηθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο Guthrie εργαζόταν τότε σε κατάστημα επίπλων ως μεταφορέας και είχε πάει στο σπίτι της κοπέλας, μία ημέρα πριν την βρει η αστυνομία νεκρή, την βίασε και την σκότωσε, είπε ο Εισαγγελέας της περιοχής.

Τότε δεν είχε εντοπιστεί ο δράστης.

Χρόνια μετά, η αστυνομία ερευνώντας μίας άλλη υπόθεση εξαφάνισης γυναίκας, βρήκε τον 69χρονο «καταγεγραμμένο» από το 1974, ως ύποπτο για βιασμό γυναίκας στο LA.

Το 1974 είχε βρεθεί νεκρή και η τότε 21χρονη.

Ετσι οι δύο ξεχωριστές έρευνες, για κακή του τύχη, τον εντόπισαν. Ο άνδρας είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ψευδή στοιχεία στο δίπλωμα οδήγησής του και βέβαια κυκλοφορούσε και με άλλο όνομα.