ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Αντιφατικές πληροφορίες για τα θύματα των επεισοδίων

Βενεζουέλα: Αντιφατικές πληροφορίες για τα θύματα των επεισοδίων

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας άνδρας ο οποίος σκοτώθηκε μετά τις διαδηλώσεις υπέρ και κατά της κυβέρνησης σήμερα, ήταν ένας υποστηρικτής του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Οι δολοφόνοι αυτού του συντρόφου, αυτού του συμπατριώτη, θα πληρώσουν» δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης και στέλεχος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV) Ντιοσντάντο Καμπέγιο. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκονταν επιτόπου μετέδωσαν νωρίτερα ότι είδαν έναν άνδρα να πέφτει νεκρός από πυρά αγνώστων κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων σε πορεία διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης. Εξάλλου, τουλάχιστον 2 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους κατά τη διάρκειας της διαδήλωσης φοιτητών και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης στο Καράκας, όπως μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

venezuela-prison-riot-story-top b2

Μια πηγή της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι πρόκειται για δύο φοιτητές, οι οποίοι είναι νεκροί. Οι διαδηλωτές είχαν μόλις ολοκληρώσει την πορεία τους στο κέντρο του Καράκας, όταν άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες άνοιξαν πυρ εναντίον τους και τράπηκαν σε φυγή. Στη διαδήλωση συμμετείχαν πολλές χιλιάδες άνθρωποι, περιλαμβανομένου του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, για να καταδικάσουν την οικονομική πολιτική του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση των φοιτητών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στην επαρχία. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μέριδα (στα δυτικά της χώρας), 5 φοιτητές τραυματίστηκαν από σφαίρες αγνώστων που επίσης επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και φοιτητικές οργανώσεις.

6f7af10029bcf59a35635b8213d55753

Πληθωρισμός, ελλείψεις σε βασικά είδη, ανασφάλεια: η πετρελαιοπαραγωγός χώρα διανύει στην πραγματικότητα μια περίοδο αναταραχής που αδυνατεί να τερματίσει ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες. Στις αρχές της εβδομάδας, φοιτητές πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για το αίσθημα ανασφάλειας και τις ελλείψεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. «Δεν πρόκειται να γονατίσουμε. Θα δουν ποιος είναι ο ισχυρότερος», φώναξε κατά τη διάρκεια της πορείας της αντιπολίτευσης ο Νταβίντ Σμολάνσκι, δήμαρχος της συνοικίας Ελ Χατίγιος, στην πρωτεύουσα. «Κρατούν τους φοιτητές μας στην φυλακή, απαιτούμε την ελευθερία τους!» είπε πριν να ξεσπάσουν τα επεισόδια. Παράλληλα με αυτήν την πορεία, η κυβέρνηση είχε επίσης οργανώσει συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας στο πλαίσιο των εορτασμών για την «Ημέρα της Νεότητας».

Διαβάστε επίσης:

Κατηγορεί για την εγκληματικότητα... τις σαπουνόπερες!