ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχούν για τους τραυματίες στην Ακτή Ελεφαντοστού

Ανησυχούν για τους τραυματίες στην Ακτή Ελεφαντοστού
Την ανησυχία της εξέφρασε η οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα για το μεγάλο αριθμό των τραυματιών που φτάνουν στις ιατρικές εγκαταστάσεις...

Την ανησυχία της εξέφρασε η οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα για το μεγάλο αριθμό των τραυματιών που φτάνουν στις ιατρικές εγκαταστάσεις στη δυτική Ακτή Ελεφαντοστού, σημάδι ότι "οι βιαιότητες συνεχίζονται στη ζώνη αυτή".

Την ίδια ώρα που αρχίζουν να παρατηρούνται ελλείψεις σε ιατρικά υλικά και φάρμακα, οι βιαιότητες "καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση στους τραυματίες", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, στην οποία προστίθεται πως "υπάρχει μεγάλη ανησυχία" για κάποιους τραυματίες "που πρακτικά είναι αδύνατον να δεχτούν ιατρική φροντίδα στην Ακτή Ελεφαντοστού".

"Η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα βίαιη και τεταμένη μέσα και γύρω από πολλές πόλεις της δυτικής Ακτής Ελεφαντοστού", υπογραμμίζει η μη κυβερνητική οργάνωση.

"Ο αριθμός των τραυματιών είναι πολύ ανησυχητικός και δείχνει πως οι βίαιες συγκρούσεις συνεχίζονται στη ζώνη αυτή. Εντάσεις και βιαιότητες υπάρχουν και είναι πολύ σοβαρές", τόνισε ο εκπρόσωπος των Γιατρών χωρίς Σύνορα Ρέντζο Φρίκε.