ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Στις φλόγες το αρχηγείο των αντικαθεστωτικών στο Κίεβο

Ουκρανία: Στις φλόγες το αρχηγείο των αντικαθεστωτικών στο Κίεβο

Πυρκαγιά ξέσπασε στο κτίριο που χρησιμοποιούν ως έδρα τους οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου μετέδωσε πριν από λίγο η τοπική ουκρανική τηλεόραση. Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν τμήματα του 9οροφου κτιρίου να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και πυκνός καπνός να βγαίνει από τα παράθυρα.


Οι επικεφαλής των διαδηλωτών κάλεσαν τους αντικαθεστωτικούς που βρίσκονται στην πλατεία της Ανεξαρτησίας να βοηθήσουν ώστε να σώσουν τους ανθρώπους που πιθανώς να χρειάζονται βοήθεια για να ξεφύγουν από το κτίριο του οποίου αρκετά τμήματα έχουν τυλιχτεί στις φλόγες

Εν τω μεταξύ όπως μετέδωσαν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν καταφέρει να απωθήσουν τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές από τμήμα της κεντρικής πλατείας του Κιέβου. Οι διαδηλωτές, μερικοί από αυτούς οπλισμένοι με ρόπαλα και φορώντας κράνη και «πανοπλίες», αντιστέκονται πίσω από οδοφράγματα και ενώ το σκηνικό της βίας συμπληρώνεται από φωτιές και πυκνούς καπνούς.

Τις τελευταίες ώρες η αστυνομία κερδίζει συνεχώς έδαφος στην πλατεία, όπου χιλιάδες διαδηλωτές ακούν ομιλίες από τους ηγέτες τους και τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας.

13681010

Διαβάστε επίσης:
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο

Συνάντηση με τον Γιανουκόβιτς έχει ο Κλίτσκο

Στους 14 οι νεκροί από το αιματοκύλισμα-Κατεβαίνουν άρματα

Φλέγεται το Κίεβο – ΔΕΙΤΕ LIVE

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο