ΚΟΣΜΟΣ

Βιτάλι Κλίτσκο:Oι συνομιλίες με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς «κατέρρευσαν»

Βιτάλι Κλίτσκο:Oι συνομιλίες με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς «κατέρρευσαν»

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε η μεταμεσονύχτια συνάντηση του εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σε μια πολιτική προσπάθεια να σταματήσει η αιματοχυσία στο Κίεβο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, "υποχρεώθηκε" να εγκαταλείψει τις συνομιλίες με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς, χωρίς να καταλήξουν σε οποιαδήποτε συμφωνία για το πώς θα σταματήσει η φονική βία στο Κίεβο.

«Δυστυχώς, δεν έχω φέρει τίποτα καλό από τις συνομιλίες» δήλωσε στην ιστοσελίδα Ukrainska Pravda ο εκ των επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον Βιτάλι Κλίτσκο ο ουκρανός πρόεδρος αρνείται να σταματήσει την επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον των διαδηλωτών στο κέντρο του Κιέβου και απαιτεί να εγκαταλείψουν οι αντικαθεστωτικοί την πλατεία της Ανεξαρτησίας. «Ο πρόεδρος είπε ότι η μόνη λύση είναι να εκκενωθεί το Μαϊντάν και όλοι να πάνε στα σπίτια τους,» ανέφερε επίσης ο ίδιος, τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Hromadske.

Δεν έγινε όμως σαφές αν παρά την αποχώρηση του Κλίτσκο από το προεδρικό μέγαρο συνεχίζονταν οι συνομιλίες μεταξύ του Γιανουκόβιτς και των δύο άλλων ηγετών της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: 18 οι νεκροί - πάνω από 1000 οι τραυματίες στο Κίεβο

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο

Συνάντηση με τον Γιανουκόβιτς έχει ο Κλίτσκο

Στους 14 οι νεκροί από το αιματοκύλισμα-Κατεβαίνουν άρματα

Φλέγεται το Κίεβο – ΔΕΙΤΕ LIVE

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο

Στις φλόγες το αρχηγείο των αντικαθεστωτικών στο Κίεβο