ΚΟΣΜΟΣ

Ο Έλληνας «μαφιόζος» Χρ. Φασαράκης αντιμέτωπος με φυλάκιση 20 ετών

Ο Έλληνας «μαφιόζος» Χρ. Φασαράκης αντιμέτωπος με φυλάκιση 20 ετών

Στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν εμφανίστηκαν οι «μαφιόζοι» που εντοπίστηκαν από το FBI στη Νέα Υόρκη . Ακουσαν από την εισαγγελέα τις κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωποι. Ανάμεσά τους και ο Ελληνας από το Μπρούκλιν Χρήστος Φασαράκης.

Οι 7 ύποπτοι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη και άλλοι 17 στην Ιταλία, στην Καλαβρία, μετά από εντοπισμό κοντέινερ με κατεψυγμένα ψάρια και ανανάδες, μέσα στα οποία υπήρχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης .

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με τις εξής κατηγορίες: «ξέπλυμα χρήματος, εγκλήματα, διακίνηση ηρωίνης , πώληση όπλων. Ανάμεσα στους υπόπτους με τo μακρύ κατηγορητήριο είναι και ο Ελληνικής καταγωγής Χρήστος Φασαράκης που έμενε στο Μπρούκλιν.

Η Μαφία είναι γνωστή για την ακραία της βία αφού πρόσφατα δεν δίστασε να ξυλοκοπήσει αντίπαλό της μέχρι θανάτου. Αιμόφυρτο τον πέταξαν σε ένα χοιροστάσιο, όπου τον έφαγαν ζωντανό οι χοίροι.

φασαρακη

Χθες η εισαγγελέας του Brooklyn Loretta Lynch, διάβασε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, το κατηγορητήριο αλλά και το ιστορικό πως το FBI σε συνεργασία με τις Ιταλικές κατάφεραν μετά από χρόνια να τους εντοπίσουν. Στην αντιπέρα όχθη, στην Καλαβρία, εντοπίστηκαν συγγενείς-συνεργάτες τους, που είναι ήδη όλοι στη φυλακή.

Αν καταδικαστούν οι ύποπτοι, ανάμεσά τους και ο Χρήστος Φασαράκης θα βρεθούν αντιμέτωποι με 20 χρόνια φυλάκισης .

Ποιος είναι ο Φασαράκης

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Φασαράκης, ο οποίος εργάζεται στην τράπεζα Alma του Μπρούκλιν, βοήθησε τα μέλη της φαμίλιας Γκαμπίνο της Νέας Υόρκης να «ξεπλύνει» ποσό που ανέρχεται στα 500.000 δολάρια και προέρχεται από τη συνεργασία της με την Ντρανγκέτα, τη μαφία της Καλαβρίας στην Ιταλία.

Ο Φασαράκης προέρχεται από οικογένεια μεταναστών. Ο πατέρας του, ο οποίος ήταν χορευτής κρητικών χορών, έφυγε για τη Νέα Υόρκη στη δεκαετία του 1960. Δούλεψε για πολλά χρόνια ως σερβιτόρος. Καταγόταν από τον Αλίκαμπο Χανίων.

Διαβάστε επίσης

Επιχείρηση σε ΗΠΑ - Ιταλία για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης