ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν στέλνει εκπρόσωπο στο Κίεβο

Ο Πούτιν στέλνει εκπρόσωπο στο Κίεβο

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα στείλει στο Κίεβο έναν εκπρόσωπο για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση, έπειτα από αίτημα του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς πρότεινε στον ρώσο πρόεδρο να στείλει έναν εκπρόσωπο στο Κίεβο για να συμμετάσχει ως μεσολαβητής σε διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση», σημείωσε ο Πεσκόφ, διευκρινίζοντας ότι ο Πούτιν επέλεξε για τη θέση, τον συνήγορο του πολίτη για τα ανθρώπινα δικαιώματα Βλαντίμιρ Λούκιν.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι συζητήσεις μεταξύ του γάλλου, του γερμανού και του πολωνού υπουργού Εξωτερικών με τον Γιανουκόβιτς, αλλά και με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

fabiou81237131321

Ο Γάλλος Λοράν Φαμπιούς, ο Γερμανός Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και ο Πολωνός Ράντοσλαβ Σικόρσκι αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου αργότερα σήμερα το απόγευμα με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στην έδρα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Κίεβο.

«Έπειτα από πέντε ώρες συζητήσεων με τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, θα συναντηθούμε εκ νέου με τους τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης», ανέφερε ο Φαμπιούς στον λογαριασμό του στο Twitter.

Εξάλλου ο Σικόρσκι ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συναντηθεί με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για να συζητήσουν μια συμβιβαστική πρόταση του Γιανουκόβιτς.

«Ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια συνάντηση με την αντιπολίτευση ώστε να εξεταστεί η προτεινόμενη συμφωνία», ανέφερε ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών στον λογαριασμό του στο Twitter.

Παρόλα αυτά δεν προβλέπεται οι τρεις υπουργοί να περάσουν τη νύχτα στο Κίεβο.

Οι τρεις υπουργοί, που έχουν μεταβεί στο Κίεβο σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ του Γιανουκόβιτς και των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης, παρέμειναν για μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα στην ουκρανική πρωτεύουσα και θα ενημερώσουν τους ομολόγους τους που συναντώνται στις Βρυξέλλες, εξ αποστάσεως.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ

Ουκρανία: Αιχμάλωτοι των διαδηλωτών 67 αστυνομικοί

Αποχωρεί ο Δήμαρχος του Κιέβου

Πεθαίνοντας στην Ουκρανία...

Συνεχίζεται η αιματοχυσία ! Πάνω από 50 οι νεκροί στο Κίεβο (vid)

Οι αιματηρές συγκρούσεις στο Κίεβο μέσα από τον φακό του Γ. Μπεχράκη

Βίντεο: Ελεύθεροι σκοπευτές στη Ουκρανία δίνουν τη χαριστική βολή

Ουκρανοί αθλητές αποχωρούν από το Σότσι λόγω της αιματοχυσίας