ΚΟΣΜΟΣ

Kίεβο: Το μεσημέρι θα επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία

Kίεβο: Το μεσημέρι θα επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία

Μετά το μεσημέρι θα επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ουκρανική ηγεσία, την αντιπολίτευση, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Ρωσία, ανακοίνωσε από το Κίεβο ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Στανισλάς Σικόρσκι.


Λίγη ώρα νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς είχε προειδοποιήσει ότι το σχέδιο συμφωνίας αποτελεί ακόμη αντικείμενο διαβουλεύσεων και "δεν μπορούμε να πούμε τίποτε μέχρι το μεσημέρι".

"Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε οριστικό πριν από το μεσημέρι", τόνισε ο Λοράν Φαμπιούς με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 από το Πεκίνο όπου έφθασε αφού συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις στο Κίεβο.

"Ιδιαίτερα η αντιπολίτευση θέλει να έχει τη δυνατότητα να διαβουλευθεί με ορισμένους από τους εντολείς της, πράγμα που είναι απολύτως κατανοητό", πρόσθεσε.

Ωστόσο, στο Κίεβο, η κρατική τηλεόραση έσπευσε να μεταδώσει ότι μία συμφωνία έχει επιτευχθεί ανάμεσα στην ουκρανική ηγεσία και την αντιπολίτευση, η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών, τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού και συνταγματική μεταρρύθμιση.

Προηγουμένως, και η ουκρανική προεδρία είχε σπεύσει να ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας με την αντιπολίτευση, την ΕΕ και τη Ρωσία, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται μία ημέρα μετά το λουτρό αίματος στο κέντρο του Κιέβου, όπου η αστυνομία και οι ελεύθεροι σκοπευτές του καθεστώτος άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Στις συνομιλίες με τον Γιανουκόβιτς ειδικός απεσταλμένος του Πούτιν

Κίεβο: Κοντά σε συμφωνία (;) μετά την χθεσινή κόλαση (pics)

Κίεβο: Επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ Γιανουκόβιτς και αντιπολίτευσης

Κίεβο: «Δύσκολες» οι ολονύκτιες συνομιλίες - Θα συνεχιστούν

Κίεβο: Οι συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης πλησιάζουν στο τέλος

Στην κόψη του ξυραφιού η Ουκρανία μετά το αιματοκύλισμα

Τζον Κέρι: Η βία στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει

Ουκρανία: Ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις κυβέρνηση και αντιπολίτευση