ΚΟΣΜΟΣ

Συναντήθηκε με τον Δαλάι Λάμα ο Ομπάμα παρά τις προειδοποιήσεις

Συναντήθηκε με τον Δαλάι Λάμα ο Ομπάμα παρά τις προειδοποιήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, δέχτηκε την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο τον εξόριστο ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, και έκανε έκκληση για την έναρξη απευθείας διαλόγου με το Πεκίνο, ώστε να επιλυθούν οι μακροχρόνιες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.

«Ο πρόεδρος επανέλαβε ότι υποστηρίζει σθεναρά τη διατήρηση των θρησκευτικών, πολιτισμικών και γλωσσικών παραδόσεων και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Θιβετιανών στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στέλνει ένα «ισχυρό μήνυμα» στους Θιβετιανούς, δήλωσε ο εξόριστος πρωθυπουργός Λομπσάνγκ Σανγκάι.

«Ο σεβασμός που δείχνει προς την αγιότητά του ο Μπαράκ Ομπάμα, σημαίνει πολλά για τους Θιβετιανούς σε όλο τον κόσμο και ιδίως στο Θιβέτ, γιατί τους δίνει την ελπίδα ότι η φωνή τους ακούγεται ακόμη και τον πιο ισχυρό άνθρωπο του κόσμου» είπε ο Σανγκάι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνάντησης.

Το Πεκίνο είχε προειδοποιήσει ότι η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει «σοβαρή ζημιά» στους δεσμούς της Κίνας με τις ΗΠΑ.