ΚΟΣΜΟΣ

«Είκοσι λεπτά θα κρίνουν την τύχη του Ερντογάν»

«Είκοσι λεπτά θα κρίνουν την τύχη του Ερντογάν»

Μόλις 20 λεπτά θα χρειαστούν οι ειδικοί για να εξακριβώσουν τη γνησιότητα των ηχητικών ντοκουμέντων που ανέβηκαν στο You Tube και που φέρονται να συνομιλούν ο Ταγίπ Ερντογάν με τον γιο του, Μπιλάλ, για την «φυγάδευση» 1 δισ. δολαρίων «μαύρου χρήματος», όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet.

«Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Συμβούλιο Ερευνών (TÜBİTAK)» είναι ακριβώς δίπλα στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός και ο γιος του μπορούν να δώσουν δείγμα της φωνής τους και σε 20 λεπτά θα διαπιστωθεί αν ανήκουν σε αυτούς οι φωνές των ηχογραφήσεων ή όχι», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

«Εάν δεν εμπιστεύεστε το TÜBİTAK υπάρχουν ανεξάρτητα εργαστήρια στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Είστε υπέρ αυτού;», πρόσθεσε.
Ο Ντερμιτάς κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει βήματα για να καθησυχάσει την κοινή γνώμη. «Εάν είστε σίγουρη για τον εαυτό σας ζητήστε τη διεξαγωγή έρευνας. Καθησυχάστε το λαό. Αν είστε τόσο σίγουροι, αυτό δεν θα είναι δύσκολο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η αποκάλυψη των συνομιλιών μεταξύ του Ερντογάν και του γιου του έχουν προκαλέσει νέο πολιτικό σεισμό στην Τουρκία. Παρόλα αυτά ο τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε την αυθεντικότητα αυτών των συνομιλιών λέγοντας ότι πρόκειται για ανήθικο μοντάζ.

Διαβάστε επίσης:

Η αστυνομία διέλυσε αντικυβερνητική διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Η αντιπολίτευση είπε στον Ερντογάν να φύγει με... ελικόπτερο!