ΚΟΣΜΟΣ

Οι αρχές ετοιμάζονται «να λάβουν μέτρα» για την κατάληψη των κτιρίων

Οι αρχές ετοιμάζονται «να λάβουν μέτρα» για την κατάληψη των κτιρίων

Δεκάδες ένοπλοι άνδρες βρίσκονται στην έδρα του υπουργικού συμβουλίου και στο κτίριο του κοινοβουλίου της Κριμαίας, όπου έχει υψωθεί η ρωσική σημαία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, περί τους 50 άνδρες, εξοπλισμένοι με «σύγχρονα όπλα» έφθασαν κατά τη διάρκεια της νύκτας, κατέλαβαν και εμπόδισαν το πρωί την είσοδο των εργαζομένων στα δύο κτίρια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Ανατόλι Μοχίλιοφ.

Οι τοπικές αρχές ετοιμάζονται «να λάβουν μέτρα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με την ένοπλη ομάδα που έχει καταλάβει τα δύο κτίρια.

Ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι το σύνολο των δυνάμεων της αστυνομίας έχει τεθεί σε συναγερμό, ανάμεσά τους και οι ειδικές δυνάμεις.

Το μέτρο αυτό, σε συνδυασμό με την περικύκλωση του τετραγώνου του κοινοβουλίου της Συμφερόπολης από τις δυνάμεις ασφαλείας έχει ως στόχο την αποτροπή μιάς «αιματοχυσίας μεταξύ του άμαχου πληθυσμού» και «την εξέλιξη της κατάστασης σε ένοπλες συγκρούσεις», σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εσωτερικών στη σελίδα του στο Facebook.

«Οι προβοκάτορες είναι επί των έργω. Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας», γράφει.
Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οδόφραγμα έχει στηθεί μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου, ενώ περί τους είκοσι άοπλοι αστυνομικοί απώθησαν το πλήθος των περιέργων, κυρίως ρωσόφωνων, που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα δύο κτίρια.

«Τώρα ελπίζουμε ότι δεν θα έρθουν εδώ οι (ουκρανοί) εθνικιστές. Η κατάσταση στο Κίεβο είναι αντισυνταγματική και αυτό που συμβαίνει εδώ είναι η απάντηση που αρμόζει στο πραξικόπημα εκεί», είπε ένας κάτοικος.