ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα προειδοποιεί την Ρωσία ότι αν επέμβει θα υπάρξει «κόστος»

Ο Ομπάμα προειδοποιεί την Ρωσία ότι αν επέμβει θα υπάρξει «κόστος»

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ουκρανία. – Απειλεί με συνέπειες ο Ομπάμα - Οι πρώτες φωτογραφίες από τη Ρωσική εισβολή στη Κριμαία

Η ουκρανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι 2.000 Ρώσοι στρατιώτες προσγειώθηκαν σε αεροδρόμιο κοντά στη Συμφερόπολη.

Με αφορμή την ρωσική απόβαση στην Κριμαία ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε διάγγελμά του εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για τις εξελίξεις, προειδοποιώντας τη Μόσχα ότι θα υπάρξουν συνέπειες σε ενδεχόμενη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Απροσδιόριστο «κόστος»

ompama aftodioikisi

Οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε απροσδιόριστο «κόστος» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα και εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τις αναφορές περί ρωσικών στρατιωτικών κινήσεων στο εσωτερικό της Ουκρανίας .

Ο Ομπάμα με μια σύντομη δήλωση, πέρασε ένα ισχυρό μήνυμα έναντι της Ρωσίας, ότι ΗΠΑ δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια σε ενδεχόμενη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Σε μια βιαστική και απρογραμμάτιστη εμφάνιση στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου για να προσπαθήσει να αποτρέψει τις ρωσικές κινήσεις, δήλωσε «Είμαστε βαθύτατα ανήσυχοι από τις εκθέσεις για στρατιωτικές κινήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο εσωτερικό της Ουκρανίας».

Ο πρόεδρος Ομπάμα επιβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και ανέφερε ότι οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας θα είναι "εξαιρετικά αποσταθεροποιητική". «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν με τη διεθνή κοινότητα στην οποία δηλώνεται ότι θα υπάρξει κόστος για οποιαδήποτε στρατιωτική παρέμβαση στην Ουκρανία», είπε.

Φωτογραφίες της Ρώσικης εισβολής

Μια φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας μέσα στη Βουλή της Κριμαίας δείχνει τους ένοπλους Ρώσους που έχουν υπό τον έλεγχό τους το κτίριο να παρακολουθούν τους υπαλλήλους που αποχωρούν. Είναι ντυμένοι με στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά.

fsa
fs

Διαβάστε επίσης:

Στην κόψη του ξυραφιού η Κριμαία

«Η Ρωσία πρέπει αμέσως να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Κριμαία»

Έκλεισε ο εναέριος χώρος της Κριμαίας

Ματαιώθηκαν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης