ΚΟΣΜΟΣ

Πολιορκείται η ακτοφυλακή της Κριμαίας (pics+vids)

Πολιορκείται η ακτοφυλακή της Κριμαίας (pics+vids)

Σε θρίλερ εξελίσσεται η κατάσταση στην Κριμαία, η υπηρεσία συνοριοφυλακής της Ουκρανίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για πολιορκία της ακτοφυλακής.

Η έδρα της ουκρανικής ακτοφυλακής στην πόλη της Σεβαστούπολης, στη χερσόνησο της Κριμαίας, πολιορκείται από περίπου 300 άνδρες οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία συνοριοφυλακής της Ουκρανίας.

fae

"Βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα κατάληψης της έδρας της ακτοφυλακής στη Σεβαστούπολη. Όλα τα σκάφη είναι σε επιφυλακή", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιτιθέμενοι δήλωσαν ότι έλαβαν εντολή από τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου "να καταλάβουν αυτή τη μονάδα".

Κατάσταση επιφυλακής

Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκαν σήμερα τα σκάφη της ουκρανικής συνοριοφυλακής στην Κριμαία και κινούνται για να αποτρέψουν την κατάληψη στρατιωτικών βάσεων και πλοίων, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις του Σεργκέι Αστάχοφ, ενός αξιωματούχου της υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων, ο οποίος φέρεται να είπε ότι λαμβάνονται "όλα τα νόμιμα μέτρα".

gsg

Και δεύτερο αεροδρόμιο υπό τον έλεγχο Ρωσικών δυνάμεων

Υπο τον έλεγχό τους έχουν θέσει οι ρωσικές δυνάμεις ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή της Κριμαίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο ουκρανικές στρατιωτικές πηγές. Το αεροδρόμιο αυτό, στην πόλη Κιρόφσκογε, χρησιμοποιείται κυρίως από στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη.

Ένοπλοι άνδρες έχουν επίσης καταλάβει το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μπελμπέκ κοντά στη Σεβαστούπολη ενώ ελέγχουν επίσης το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, της πρωτεύουσας της Κριμαίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διεθνούς αεροδρομίου της Συμφερόπολης, ο εναέριος χώρος της Κριμαίας έχει κλείσει και προς το παρόν δεν εκτελείται καμία πτήση.

newego LARGE t 1101 54316482 type12713

Η Μόσχα ενδέχεται να στείλει στρατιώτες στην Ρωσία

Η πρόεδρος της ρωσικής Γερουσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα ενδέχεται να στείλει στρατιώτες στην Κριμαία, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Η Ρωσία θα μπορούσε να στείλει στρατιώτες στην Κριμαία για να εγγυηθούν την ασφάλεια του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και των Ρώσων πολιτών στη χερσόνησο αυτή, είπε η Βαλεντίνα Ματβιένκο.

"Για να ανταποκριθούμε στο αίτημα της κυβέρνησης της Κριμαίας, είναι πιθανό, υπό τις συνθήκες αυτές, να στείλουμε μια μικρή δύναμη (στρατιωτών) για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του Στόλου και των Ρώσων πολιτών που ζουν στην Κριμαία", είπε η Ματβιένκο, τονίζοντας ότι αρμόδιος για να λάβει την τελική απόφαση είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

ukraine1 505 355

Επισπεύδεται το δημοψήφισμα για την αυτονομία της Κριμαίας

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του φιλορώσου πρωθυπουργού της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, το δημοψήφισμα που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου με το ερώτημα της παραχώρησης μεγαλύτερης αυτονομίας στην επαρχία αυτή, επισπεύδεται και θα γίνει στις 30 Μαρτίου.

Το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας είχε ψηφίσει την Πέμπτη υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για μεγαλύτερη αυτονομία. Η ψηφοφορία αυτή έγινε κεκλεισμένων των θυρών καθώς το κτίριο του κοινοβουλίου ελέγχεται από το πρωί της Πέμπτης από μια ομάδα ενόπλων.

Βίντεο από την εισβολή ενόπλων στο Κοινοβούλιο

Διαβάστε επίσης:

Ο Ομπάμα προειδοποιεί την Ρωσία ότι αν επέμβει θα υπάρξει «κόστος»

Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ακόμα ένα αεροδρόμιο στην Κριμαία

Κουκουλοφόροι με Καλάσνικοφ περιπολούν στην Κριμαία

Βίντεο: Η στιγμή που ένοπλοι εισβάλλουν στο Κοινοβούλιο της Κριμαίας