ΚΟΣΜΟΣ

Η 24χρονη δισεκατομμυριούχος... φάντασμα που πήρε την πρώτη θέση!

Η 24χρονη δισεκατομμυριούχος... φάντασμα που πήρε την πρώτη θέση!

«Όλα τα λεφτά» δίνουν τα διεθνή πρακτορεία για μια φωτογραφία της Περένα Κέι, της 24χρονης Κινέζας, που κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes με τους νέους δισεκατομμυριούχους του κόσμου.

Η περιουσία της ανέρχεται στα 1,3 δις δολάρια. Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει καταφέρει να βγάλει εκατομμύρια από την εταιρία αγοροπωλησίας ακινήτων που διατηρεί (έχει το 85% των μετοχών) με την ονομασία Logan Property Holdings.

Το περίεργο με την νεαρή δισεκατομμυριούχο είναι το γεγονός πώς δεν υπάρχει φωτογραφία της ούτε για δείγμα, ενώ χρησιμοποιεί περισσότερα από ένα ονόματα.

Άλλοτε εμφανίζεται ως Κει Περένα και άλλοτε ως Τσι Πεϊλί, αφού θέλει να περνάει «αόρατη».

Ακόμα και οι συντάκτες της λίστας Forbres δεν κατάφεραν να βρουν μια φωτογραφία της.

Πιθανή αιτία που επιλέγει να ζει έτσι είναι η λίστα «Hurun Report» με τους 1.000 πιο πλούσιους Κινέζους. Είναι η αντίστοιχη του Forbes για την Κίνα, η οποία έχει χαρακτηριστεί και «λίστα θανάτου».

Ο εκδότης της, Ρούπερτ Χόγκερβερφ, διηγήθηκε στο BBC ότι μια μέρα ένας από τους πλουσιότερους Κινέζους εισέβαλλε απρόσκλητος στο γραφείο του και του είπε: «Συνεχίστε την δουλειά σας, μας προσφέρει πολλά».

Ο άντρας εννοούσε ότι το Κυβερνών Κουμμουνιστικό Κόμμα της Κίνας εκτιμά ιδιαίτερα τις πληροφορίες για τους πλούσιους ανθρώπους από τους εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζους.

Το πρόβλημα είναι πώς χωρίς την υποστήριξη και την έγκριση του Κόμματος δύσκολα κάποιος βγάζει χρήματα στην Κίνα. Επομένως, όποιος θέλει να είναι ανεξάρτητος πρέπει να ζει σαν... να μην υπάρχει.