ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Όσο υπάρχει «αχτίδα ελπίδας» δεν θα σταματήσουμε τις έρευνες

Κίνα: Όσο υπάρχει «αχτίδα ελπίδας» δεν θα σταματήσουμε τις έρευνες

Όσο υπάρχει μία "αχτίδα ελπίδας" η Κίνα δεν θα σταματήσει τις επιχειρήσεις έρευνας για το αγνοούμενο Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ, και κάλεσε την Κουάλα Λουμπούρ να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες εντοπισμού του αεροπλάνου και να στοχεύσει στον καλύτερο συντονισμό τους εν μέσω της έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί στο Πεκίνο σχετικά με τους χειρισμούς της κρίσης από τις μαλαισιανές αρχές.


Από τους 227 επιβάτες του αγνοούμενου αεροσκάφους, οι 152 ήταν Κινέζοι.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κινέζος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι το Πεκίνο θα "αντιμετωπίσει σθεναρά" το φαινόμενο της διαφθοράς.
"Θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι στη διαφθορά και στους διεφθαρμένους αξιωματούχους. Για όποιον κι αν πρόκειται και όσο υψηλόβαθμος κι αν είναι αυτός. Όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου", πρόσθεσε.

Αναφορικά με την μόλυνση του αέρα, ο κινέζος πρωθυπουργός είπε ότι το Πεκίνο θα δώσει μία μάχη διαρκείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου που έχει προκαλέσει έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Η Κίνα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τη θέση του Χονγκ Κονγκ ως παγκόσμιου οικονομικού κέντρου--σημείωσε ο πρωθυπουργός-- καθησυχάζοντας έτσι την κοινότητα των επενδυτών στην πρώην βρετανική αποικία που επιχειρεί να προσαρμοστεί στην άνοδο της Σανγκάης.

Αναφορικά με τις σχέσεις της Κίνας με τις ΗΠΑ, ο κινέζος πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν "τριβές" ανάμεσά τους και ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα πρέπει να επιδεικνύουν αμοιβαίο σεβασμό προς τα συμφέροντά τους.

Διαβάστε επίσης:

Νέα αποκάλυψη για το χαμένο αεροπλάνο στη Μαλαισία

Άκαρπες οι έρευνες για τα συντρίμμια του χαμένου αεροσκάφους