ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος στη Βραζιλία για το μακελειό σε σχολείο

Θρήνος στη Βραζιλία για το μακελειό σε σχολείο
Ένας 24χρονος άνοιξε πυρ σε σχολείο του Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, σκοτώνοντας 13 μαθητές.

Ένας 24χρονος άνοιξε πυρ σε σχολείο του Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, σκοτώνοντας 13 μαθητές.

Όπως αναφέρει το BBC, ένας πρώην μαθητής του σχολείου, εισήλθε εντός αυτού με την πρόφαση πως είχε να δώσει μια διάλεξη. Όμως αποδείχτηκε πως πάνω του έφερε βαρύ οπλισμό, τον οποίο είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει.

Ξαφνικά, άνοιξε πυρ, σημαδεύοντας μαθητές στο κεφάλι. Ο τραγικός απολογισμός, όπως αναφέρει το κανάλι Globo Tv, είναι 13 νεκροί μαθητές μέχρι τώρα και πολλοί τραυματίες.

Οι αστυνομικές αρχές της χώρας δεν έχουν δώσει μέχρι τώρα πολλές πληροφορίες, αλλά όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC,η ταυτότητα του δράστη έχει ταυτοποιηθεί ενώ στην κατοχή του είχε ένα γράμμα.

Πάντως η τοπική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες των θυμάτων από μεγάλη απόσταση καθώς η περιοχή είναι αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η πρόεδρος της χώρας, Νίλμα Ρούσεφ σε δηλώσεις της τόνισε πως είναι σοκαρισμένη από το γεγονός, την ώρα που το Υπουργείο Υγείας κάνει έκκληση για εθελοντές αιμοδότες, προκειμένου να παρασχεθούν οι απαραίτητες βοήθειες στους τραυματίες.

Ελικόπτερα προσγειώθηκαν σε ένα στάδιο δίπλα από το χώρο του σχολείου, προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι αντικρουόμενες, αφού το BBC κάνει λόγο για 13 νεκρούς, ενώ το CNN για 11.

Πάντως, σύμφωνα με το τελευταίο, ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί και το όνομά του είναι Μενέσες ντε Ολινβέιρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση, αφού κάποιοι μαθητές με αίματα στα πρόσωπά τους, έτρεξαν εκτός σχολείου προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια. Αμέσως αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν εκεί και άκουσαν πυροβολισμούς στον δεύτερο όροφο του σχολείου.

Ακολούθησε κυνηγητό, με το δράστη να ανοίγει πυρ και κατά των αστυνομικών, ωστόσο αυτοί κατάφεραν αρχικά να τον τραυματίσουν και ο Μενέσες ντε Ολιβέιρα, λίγη ώρα μετά υπέκυψε στα τραύματά του.