ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Αναστέλλονται και πάλι οι έρευνες λόγω κακοκαιρίας

Μαλαισία: Αναστέλλονται και πάλι οι έρευνες λόγω κακοκαιρίας

Αγωνία δίχως τέλος για τους συγγενείς των επιβατών - Αναφορές για ακόμα 300 αντικείμενα που κατέγραψε δορυφόρος από την Ταϊλάνδη

Τη στιγμή που οι έρευνες αναστέλησαν λόγω κακοκαιρίας, ο διευθύνοντας σύμβουλος της Geo Informatics and Space Technology Development Agency ανακοίνωσε ότι δορυφόρος από την Ταϊλάνδη εντόπισε ακόμα 300 αντικείμενα στην περιοχή των ερευνών για το Boeing, που πιθανότατα να προέρχονται από το αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου της Geo Informatics and Space Technology Development Agency, ο δορυφόρος Thaichote κατέγραψε τα αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το σημείο όπου εκτιμάται πως το αεροπλάνο συνετρίβη.

Οι φωτογραφίες έχουν σταλεί στις αρχές της Μαλαισίας, είπε ο κ. Anond Snidvongs.

Νωρίτερα, όπως δήλωσαν αξιωματικοί του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Reuters οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών συντριμμιών του εξαφανισμένου Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, που φέρεται ότι συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανεστάλησαν και πάλι σήμερα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

"Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έκανε λόγο για παγετό, ισχυρές αναταράξεις και σχεδόν μηδενική ορατότητα", δήλωσε ο πλωτάρχης Άνταμ Σάντζ, ο αξιωματικός που είναι επικεφαλής του αεροσκάφους P-8 Poseidon του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού -- του πλέον εξελιγμένου ερευνητικού αεροσκάφους στον κόσμο, το οποίο μπορεί να εντοπίζει υποβρύχια, αλλά και πλοία καθώς είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ανίχνευσης.

AustraliaSearch140326a

Το αεροσκάφος αυτό μετέχει στις έρευνες για το αγνοούμενο Μπόινγκ καθώς μπορεί να "σαρώνει" την επιφάνεια και τον βυθό της θάλασσας και να εντοπίσει έτσι το αεροπλάνο των μαλαισιανών αερογραμμών.

Η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας Θαλάσσιων Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι ματαιώθηκαν οι πτήσεις λόγω κακοκαιρίας.

Φως στην υπόθεση του εξαφανισμένου Boeing

Μία ακόμη ημέρα αναζήτησης του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών ολοκληρώθηκε εχθές, χωρίς δυστυχώς κάποια ουσιαστική εξέλιξη, ωστόσο τα νέα δεδομένα που προκύπτουν, δημιουργούν αισιοδοξία για λύση του μυστηρίου.

Μετά την ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσείν, ότι εξετάζονται φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από γαλλικό δορυφόρο, οι οποίες απεικονίζουν 122 αντικείμενα σε μια περιοχή έκτασης περίπου 154 τετραγωνικών μιλίων, στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, δύο νέα δεδομένα δημιουργούν την αίσθηση ότι εντός των ημερών θα υπάρξουν απαντήσεις, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο, για το τι συνέβη με την πτήση MH370.

fbi corney

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόρνεϊ (φωτό), είναι θέμα ωρών να ολοκληρωθεί η έρευνα των ειδικών της υπηρεσίας σε αρχεία από τους υπολογιστές του αεροσκάφους. Ο Κόρνεϊ απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις πιθανές απαντήσεις που θα προκύψουν, ωστόσο το πόρισμα του FBI αναμένεται με ανυπομονησία από τις μαλαισιανές Αρχές.

Επιπλέον, οι ειδικοί που εξετάζουν τα δεδομένα που προέρχονται από τους δορυφόρους, αποκάλυψαν σήμερα, Τετάρτη, ότι ένα ping που ελήφθη από το αεροσκάφος, οκτώ λεπτά μετά την τελευταία επικοινωνία των πιλότων με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ίσως δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη στο μοιραίο αεροπλάνο.

Διαβάστε επίσης:

Φως στην υπόθεση του εξαφανισμένου Boeing

Μαλαισία: Αυτές είναι οι εικόνες από τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν