ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορίες κατασκοπείας και λογοκρισία στο Μπαχρέιν

Κατηγορίες κατασκοπείας και λογοκρισία στο Μπαχρέιν
Τρεις άνδρες προσάγει σε δίκη το Μπαχρέιν με την κατηγορία της κατασκοπείας...

Τρεις άνδρες προσάγει σε δίκη το Μπαχρέιν με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ιράν. Πρόκειται για δύο Ιρανούς και έναν υπήκοό του.

«Άπαντες κατηγορούνται για επαφές με τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης στους οποίους προσέφεραν στρατιωτικές και οικονομικές πληροφορίες από το 2002 έως τον Απρίλιο του 2010 έχοντες ως πρόθεση να βλάψουν τα εθνικά συμφέροντα», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει χρήματα από την επίλεκτη ιρανική μονάδα ως αντάλλαγμα για τις πληροφορίες τους.

Παράλληλα, η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch ζήτησε από τις αρχές της χώρας να σταματήσουν τις διώξεις κατά του πρώην αρχισυντάκτη της εφημερίδας Αλ Ουάσατ, καθώς και να σταματήσει η λογοκρισία στα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρώην αρχισυντάκτης Μανσούρ Αλ Τζίμρι τόνισε πως ανακρίθηκε για τη δημοσίευση «ψευδών πληροφοριών» στην εφημερίδα του κατά τη διάρκεια και μετά τα λαϊκά συλλαλητήρια στα μέσα Φεβρουαρίου και Μαρτίου στη χώρα. Ο Τζίμρι είχε παραιτηθεί μετά τις σχετικές κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί από την κρατική τηλεόραση.

Οι υπηρεσίες της γενικής εισαγγελίας τόνισαν πως ο Τζίμρι θα προσαχθεί, μαζί με τους δύο συνεργάτες του, ενώπιον της δικαιοσύνης, μετά το πέρας των ανακρίσεων για «τη δημοσίευση ψευδών πληροφοριών ερεθιστικής φύσεως για τη δημόσια τάξη».