ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ασαντ βλέπει στροφή υπέρ του καθεστώτος του στον πόλεμο της Συρίας

Ο Ασαντ βλέπει στροφή υπέρ του καθεστώτος του στον πόλεμο της Συρίας

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ έκανε σήμερα λόγο για στροφή του πολέμου υπέρ του καθεστώτος, μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

"Υπάρχει μία στροφή στην κρίση σε στρατιωτικό επίπεδο και συνεχείς επιτυχίες του στρατού στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, καθώς και σε κοινωνικό επίπεδο ως προς την εθνική συμφιλίωση", δήλωσε ο Ασαντ απευθυνόμενος σε καθηγητές και φοιτητές της σχολής Πολιτικών Επιστημών της Δαμασκού.

"Το Κράτος επιδιώκει κατ΄αρχάς την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας στις βασικές περιοχές που δέχονται την επίθεση των τρομοκρατών, και στη συνέχεια θα στραφεί κατά των θυλάκων και των εν υπνώσει πυρήνων", συνέχισε ο Ασαντ.

"Η Συρία αποτελεί στόχο όχι μόνον εξαιτίας της γεωπολιτικής της θέσης, αλλά επίσης και εξαιτίας του κεντρικού ιστορικού της ρόλου στην περιοχή και της επιρροής της στον αραβικό κόσμο", είπε.

"Πρόκειται για μία απόπειρα αποδυνάμωσης της Συρίας για να αλλάξει πολιτική", είπε προσθέτοντας ότι η πολιτική της Δαμασκού "συμπίπτει με τα συμφέροντα του συριακού λαού και έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης".

Ο επικεφαλής του καθεστώτος της Δαμασκού κατηγόρησε το Ισραήλ ότι "υποστηρίζει τις τρομοκρατικές ομάδες".