ΚΟΣΜΟΣ

Πολίτες ζητούν από τον Πούτιν «πιο ενεργή» εμπλοκή στην Ουκρανία

Πολίτες ζητούν από τον Πούτιν «πιο ενεργή» εμπλοκή στην Ουκρανία

Πολλοί Ρώσοι πολίτες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήματα προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας τηλεοπτικής του συνέντευξης μεθαύριο κατά την οποία θα απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτών, ζητούν μια πιο ενεργή εμπλοκή της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ.


«Πολλοί Ρώσοι πολίτες εκτιμούν ότι χρειάζεται μια πιο ενεργή εμπλοκή» της Ρωσίας στα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουκρανία, εξήγησε ο εκπρόσωπος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Ο Πεσκόφ σημείωσε επίσης ότι από τα 1,5 εκατομμύρια τηλεφωνήματα που έχουν γίνει έως σήμερα, πολλά προέρχονται από τους κατοίκους διαφόρων περιοχών της Ουκρανίας. Πολλοί κάτοικοι της Κριμαίας, που πρόσφατα προσαρτήθηκε στη ρωσική Ομοσπονδία, επίσης απηύθυναν ερωτήματα προς τον πρόεδρο.

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το πως θα λάβουν την ρωσική υπηκοότητα, πώς θα μεταναστεύσουν στη Ρωσία. Υπάρχουν επίσης ερωτήματα κατά τα οποία ζητούνται εξηγήσεις για τη ρωσική στάση (στην ουκρανική κρίση)» σημείωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα απαντήσει μεθαύριο στις ερωτήσεις των Ρώσων πολιτών κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης τηλεοπτικής εκπομπής, που αποτελεί παράδοση, με φόντο την ουκρανική κρίση και τη σφοδρή αντιπαράθεση με τις χώρες της Δύσης.

Το Κίεβο και οι χώρες της Δύσης βλέπουν ρωσικό δάκτυλο πίσω από τις εξεγέρσεις των φιλορώσων στα ανατολικά της Ουκρανίας και κατηγορούν το Κρεμλίνο ότι έχει στείλει μαχητές. Την κατηγορία αυτή χαρακτήρισε «παράλογη» ο Πεσκόφ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ομπάμα επέκρινε τις ρωσικές ενέργειες και ζητά διπλωματική λύση