ΚΟΣΜΟΣ

Ολονύχτια μάχη να βρεθούν επιζώντες στη Ν. Κορεά

Ολονύχτια μάχη να βρεθούν επιζώντες στη Ν. Κορεά

«Λαμβάνοντας υπόψη τη θερμοκρασία του νερού, το βάθος και το χρονικό διάστημα που παρήλθε, είναι απίθανο να έχει επιζήσει κάποιος παγιδευμένος». Αυτά είναι τα λόγια ενός εργαζομένου του σωστικού συνεργείου.


Οι διασώστες έδιναν όλη τη νύχτα μάχη για να βρουν κάποιον επιζώντα. Επιχειρούσαν με το φως των ισχυρών προβολείς , αλλά τα ρεύματα και η μειωμένη υποβρύχια ορατότητα εμπόδισαν τους δύτες να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίο και να ελέγξουν τις δεκάδες καμπίνες. «Δεν κατάφεραν να εισέλθουν στις καμπίνες» είπε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Συγγενείς και φίλοι εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους στην σημερινή μέρα για τυχόν ζωντανούς εγκλωβισμένους στο πλοίο που ναυάγησε στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος).

ΕΞΙ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ

Έξι πτώματα έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο 24 ώρες αφότου το πλοίο πήρε κλίση και βυθίστηκε ενώ ήταν καθ οδόν προς το νησί Τζετζού της Νότιας Κορέας μεταφέροντας εκατοντάδες νεαρούς μαθητές ενός σχολείου της Σεούλ . Από τα 475 άτομα που βρίσκονταν επί του σκάφους όπως είναι ο πιο πρόσφατος επίσημος αριθμός επιβαινόντων που έδωσαν οι αρχές, μεταξύ των οποίων 325 μαθητές, διασώθηκαν 179 άνθρωποι όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η ακτοφυλακή. Ο αριθμός των διασωθέντων είναι περίπου ο ίδιος που είχε δώσει η ακτοφυλακή και το περασμένο βράδυ. 300 περίπου άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά, αλλά οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων λένε ότι το πλοίο προσέκρουσε πιθανώς σε ύφαλο. Οι επιβάτες που διασώθηκαν είπαν ότι το πλήρωμα είχε διατάξει να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους παρά την πρόσκρουση. «Περιμέναμε 30 έως 40 λεπτά», είπε μια μαθήτρια γυμνασίου. Ο καπετάνιος, ο οποίος είναι ένας από τους επιζώντες , έδωσε κατάθεσε στο νοτιοκορεάτικο Λιμενικό Σώμα.

Ρόιτερς: «Λάθος η αναφορά για γραπτό μήνυμα από παγιδευμένο παιδί»

article-2605734-1D2319E000000578-523 964x642 1

Για λάθος μιλά τώρα το πρακτορείο Ρόιτερς σχετικά με τηλεγράφημα που παρέθεσε για ένα πατέρα που όπως μεταδόθηκε έλαβε γραπτό μήνυμα από το παιδί του που είναι παγιδευμένο μέσα στο σχεδόν ναυαγισμένο πλοίο της Νότιας Κορέας.
Ο πατέρας μετά τα όσα είπε για το γραπτό μήνυμα αναθεώρησε αναφέροντας ότι δεν είχε δει το μήνυμα και ότι απλώς είχε ακούσει γι αυτό από κάποιον άλλο.

Το Ρόιτερς απέσυρε την συγκεκριμένη είδηση και αναμένεται να στείλει νέα πιο ακριβή όπως αναφέρεται από το διεθνές πρακτορείο.

Διαβάστε ακόμα:

Ν.Κορέα: Βυθίστηκε πλοίο με 477 επιβάτες-Νεκροί και αγνοούμενοι

Βυθίζεται πλοίο με 350 επιβάτες ανοικτά της Νότιας Κορέας

Βύθιση πλοίου στη Ν. Κορέα: 100 επιβάτες διασώθηκαν

Νότια Κορέα: Οι πρώτες εικόνες από το μισοβυθισμένο πλοίο

Νότια Κορέα: Διασώθηκαν οι 338 σπουδαστές από το βυθισμένο πλοίο