ΚΟΣΜΟΣ

Ένταλμα σύλληψης για τον καπετάνιο του μοιραίου πλοίου στη Ν. Κορέα

Ένταλμα σύλληψης για τον καπετάνιο του μοιραίου πλοίου στη Ν. Κορέα

Τη σύλληψη του καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου Sewol, που βυθίστηκε τη Μεγάλη Τετάρτη ανοιχτά της Νοτίου Κορέας, διέταξαν οι Αρχές.

Με βάση νεώτερες πληροφορίες ο 69χρονος Λε Τζουν – σεόκ, δεν βρισκόταν στο πηδάλιο τη στιγμή του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου, αλλά ένας άλλος αξιωματούχος. Ο ίδιος, μάλιστα, την Μ. Πέμπτη, εμφανίστηκε ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων της Νοτίου Κορέας φορώντας κουκούλα σε μία προσπάθεια να καλύψει τα χαρακτηριστικά του, λέγοντας μοναχά: «Λυπάμαι πολύ και είμαι βαθιά ντροπιασμένος. Δεν ξέρω τι άλλο να πω».

Στο μεταξύ, οι αρχές της Νότιας Κορέας την Παρασκευή το πρωί ξεκίνησαν εκ νέου τις προσπάθειες διάσωσης των 268 αγνοούμενων, προσθέτοντας στις δυνάμεις τους ένα υποβρύχιο ρομπότ.

Να σημειωθεί πως οι δύτες δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις έρευνες καθώς οι παλίρροιες είναι ισχυρές και τα νερά θολά, έτσι είναι αδύνατο να εισέλθουν μέσα στο πλοίο. Την ίδια ώρα, οι διασώστες διοχετεύουν οξυγόνο στο κουφάρι του ναυαγισμένου φέρι, καθώς σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες.

Διαβάστε επίσης:

Δράμα δίχως τέλος στην Νότια Κορέα

Νότια Κορέα: Όλο το πλοίο είναι κάτω από το νερό

Νότια Κορέα: Η μοιραία απότομη στροφή του φέρι