ΚΟΣΜΟΣ

Σε συμμαχικό σχήμα οι Ρώσοι εθνικιστές

Σε συμμαχικό σχήμα οι Ρώσοι εθνικιστές
Οι εθνικιστές στη Ρωσία πρόκειται να προχωρήσουν στη δημιουργία...

Οι εθνικιστές στη Ρωσία πρόκειται να προχωρήσουν στη δημιουργία μιας συμμαχίας, εν όψει προεδρικών εκλογών, ώστε να προετοιμάσουν την άνοδο στην εξουσία ενός ηγέτη με «σιδηρά πυγμή».

Η κίνηση αυτή από το εκτός νόμου ρωσικό υπερεθνικιστικό κίνημα Σλαβική Ένωση έρχεται μετά από τη διοργάνωση πολλών ξενόφοβων δράσεων, μέσα στον τελευταίο χρόνο.

«Ανακοινώνουμε τη δημιουργία μίας ρωσικής πολιτικής συμμαχίας. Έχουμε υπογράψει συμφωνία για συγχώνευση με το Κίνημα Κατά της Παράνομης Μετανάστευσης (επίσης εκτός νόμου) και άλλες εθνικιστικές οργανώσεις», τόνισε ο Ντμίτρι Ντεμούσκιν, επικεφαλής της Σλαβικής Ένωσης, η οποία ετέθη εκτός νόμου προ ενός έτους για εξτρεμισμό.

Ως προσωρινή ονομασία της συμμαχίας επελέγη «Ο ρωσικός λαός», ανέφερε ο Ντεμούσκιν, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το πολιτικό πρόγραμμα της νέας πρωτοβουλίας.

«Μας χρειάζεται μία σιδηρά πυγμή μέσα σ’ ένα βελούδινο γάντι», προσέθεσε.

Η Ρωσία έχει βιώσει ένα έντονο κύμα εθνικιστικών διαδηλώσεων και ξενόφοβων κρουσμάτων από τα τέλη του 2010, τα οποία προκλήθηκαν έπειτα από τη δολοφονία ενός οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας στη Μόσχα κατά τη διάρκεια σύρραξης με Καυκάσιους.