ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες στρατιωτικές ασκήσεις από τους Ρώσους στα σύνορα

Ουκρανία: Νέες στρατιωτικές ασκήσεις από τους Ρώσους στα σύνορα

Την έναρξη νέων στρατιωτικών ασκήσεων στα σύνορα με την Ουκρανία, στο νότιο και δυτικό τμήμα ανακοίνωσε η Ρωσία έπειτα από διαταγή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο θάνατος τουλάχιστον δύο αυτονομιστών από τα ουκρανικά άρματα μάχης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας με τον πρόεδρο Πούτιν να ανακοινώνει νωρίτερα σήμερα, ότι «αν έχει επιτεθεί ο στρατός κατά του λαού θα υπάρξουν συνέπειες».

ukrt2

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, στις ασκήσεις συμμετέχουν στρατεύματα ξηράς, στο νότια και δυτικά σύνορα με την Ουκρανία και αεροσκάφη που περιπολούν.

Ή «επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας», όπως τη βάφτισαν οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις, σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα. Όλα ξεκίνησαν όταν ένοπλοι, αγνώστων στοιχείων, επιχείρησαν να περάσουν σημείο ελέγχου της πόλης που ελέγχεται από της δυνάμεις «άμυνας της πόλης».

Στη συνέχεια ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις σε διάφορα σημεία και ουκρανικά άρματα μάχης έκαναν την εμφάνισή τους επιχειρώντας να εισβάλλουν στο κέντρο της πόλης Σλαβιάνσκ. Η επιχείρηση βάφτηκε με αίμα, καθώς έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος δύο ατόμων, την ίδια ώρα όμως, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε θύματα.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Πυροβολισμοί στο Σλαβιάνσκ - Ουκρανικά άρματα μάχης στην πόλη

Πούτιν: «Αν ο στρατός επιτέθηκε κατά του λαού θα υπάρξουν συνέπειες»