ΚΟΣΜΟΣ

Το ΝΑΤΟ σφυροκοπεί πόλεις της Λιβύης

Το ΝΑΤΟ σφυροκοπεί πόλεις της Λιβύης
Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα...

Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα στην πόλη Αλ Αζιζίγια, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λιβύης.

«Η πόλη της Αλ Αζαζίγια δέχτηκε πριν από λίγο επίθεση των σταυροφόρων αποικιοκρατών και βομβαρδίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα», μετέδωσε το κανάλι Αλ Τζαμαχιρίγια.

Η γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, Σύρτη, αποτέλεσε και αυτή στόχο των ΝΑΤΟϊκών επιδρομών.

«Η πόλη της Σύρτης πριν από λίγο έγινε αντικείμενο βομβαρδισμού της σταυροφορικής εποικιστικής επιθετικότητας», μετέδωσε επίσης η κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, ένα πλοίο που μεταφέρει 1.200 Ασιάτες και Αφρικανούς μετανάστες απέπλευσε από την πολιορκημένη Μιζουράτα με προορισμό τη Βεγγάζη.

Πολλοί από τους μετανάστες βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση έπειτα από εβδομάδες με πολύ λίγο νερό και φαγητό.

Πρόκειται για το ναυλωμένο ελληνικό πλοίο Ionian Spirit, το οποίο κατάφερε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή να μεταφέρει στη Μιζουράτα 400 τόνους ανθρωπιστικού υλικού παρά το χθεσινό βομβαρδισμό, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).

Στη συνέχεια, «απέπλευσε νωρίς σήμερα το πρωί με περίπου 1.200 ανθρώπους», δήλωσε η εκπρόσωπος του IOM Τζέμινι Πάντια στο πρακτορείο Ρόιτερς.
«Άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι επέβαιναν στο πλοίο, όλοι αφυδατωμένοι και αδύναμοι. Πολλοί από αυτούς χρειάζονται ιατρική βοήθεια», προσέθεσε.