ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί διαδηλωτές στην Υεμένη

Νεκροί διαδηλωτές στην Υεμένη
Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές που ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου Αμπντάλα Σάλεχ και αστυνομικές δυνάμεις στην Υεμένη...

Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές που ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου Αμπντάλα Σάλεχ και αστυνομικές δυνάμεις στην Υεμένη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ στην πόλη Τάιζ και την πρωτεύουσα Σαναά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 3 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα, διαμεσολαβητές του Συμβουλίου του Κόλπου, βρίσκονταν σε συζητήσεις με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της χώρας, με σκοπό την παράδοση της εξουσίας.

Δύο νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες από σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας, σε πορεία προς το σπίτι του αντιπροέδρου Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ Χάντι.
Άλλος ένα νεκρός αναφέρθηκε στην πόλη Ταίζ, ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικών, ενάντια σε διαδηλωτές που έκαιγαν λάστιχα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΝΑΤΟ αποφάσισε να συνεδριάσει στη διάρκεια της ημέρας, με σκοπό να αποφευχθούν συγκρούσεις αντιπάλων στρατιωτικών μονάδων, ως απόρροια των συνεχόμενων διαταραχών στη χώρα.

Στην αρχή της συνόδου, που διεξάγεται στο Αμπου Ντάμπι παρουσία όλων των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Κόλπου και της αντιπροσωπείας της Υεμένης της οποίας ηγείται ο Αμπντέλ Καρίμ αλ Ιριάνι, σύμβουλος του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, δεν έγινε κάποια δήλωση.