ΚΟΣΜΟΣ

Ο φιλόδοξος κ. Άρνολντ Σβατσενέγκερ

Ο φιλόδοξος κ. Άρνολντ Σβατσενέγκερ
Τα αμερικανικά δεσμά και σύνορα θέλει να σπάσει ο φιλόδοξος πρώην ηθοποιός, πρώην "μίστερ Υφήλιος" ...

Τα αμερικανικά δεσμά και σύνορα θέλει να σπάσει ο φιλόδοξος πρώην ηθοποιός, πρώην "μίστερ Υφήλιος" και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Άρνολντ Σβατσενέγκερ.

Ο 63χρονος διάσημος αυστριακός σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Newsweek ο στενός συνεργάτης του, Τέρι Τάμινεν δήλωσε :" Τα επόμενα χρόνια η ΕΕ θα πρέπει να επιλέξει έναν πρόεδρο μεγάλης εμβέλειας, έναν άνθρωπο ικανό να ενώσει την Ευρώπη. Οι Γάλλοι δεν θέλουν Γερμανό, οι Γερμανοί δεν θέλουν Ιταλό και πάει λέγοντας. Δεν είναι προτιμότερο να διαλέξουν έναν Ευρωπαίο από τις ΗΠΑ που θα αναβιώσει τα οράματα ενός Ουάσινγκτον ή ενός Τζέφερσον σε μια νέα και ενωμένη Ευρώπη; " πρόσθεσε ο στενός συνεργάτης και επικεφαλής του γραφείου του κ. Σβαρτσενέγκερ, αποφεύγοντας ωστόσο επιμελώς να αναφερθεί ευθέως στο όνομα του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνιας.

Ένα πράγμα πάντως είναι σίγουρο: Ο κ. Σβαρτσενέγκερ μάλλον πήρε πολύ σοβαρά υπόψη του το αστείο που του έκανε προσφάτως ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον όταν σε συνάντησή τους στο Λονδίνο του είπε ότι "πρέπει να αλλάξετε το Σύνταγμα των ΗΠΑ ώστε να μπορέσετε να θέσετε υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΕ".